Le kell-e érjen a lábam egy kerékpár nyergéből?
A szitu adott: felülök a nyeregbe, a lábam maxra kinyújtva és talppal a pedál alsó álláson. Tekerni tudok.
A lábam már nem ér le, ha le kell álljak féloldalra kell döntenem a kerékpárt-egyik lábam támaszt másik a levegőben. A boltos szerint ennek így kell lennie, elolvastam Ardó Tamás cikkét a nyeregbeállításról, szerinte is így kell lennie.
Szerintem meg abszurd az egész totálisan, teljesen bizonytalannak érzem magam a nyeregben mintha magaslesen lennék.
Ha már patentpedál, szerintem valami spd jellegűt keress, a talpba süllyesztett patentos, járótalpas cipős verziókat.
A régi, nagy műanyag patentos LOOK rendszerrel nagyon jól lehet tekerni, de az tényleg nehezen old, meg azzal járni nemigen fogsz.
Nekem spec a Time Alium pedálja vált be a legjobban.
Amíg nem tudtam majdnem teljesen kinyújtani a lábam a nyeregben, addig rengeteg térdproblémám volt. Eszembe nem jutott a bringát, a nyerget vagy a vázat okolni, csak az orvosom kérdezett rá. Azt javasolta, hogy ha egy-két kilométernél többet tekerek naponta, akkor érdemes feljebb venni a nyerget, hogy kíméljem a térdízületet. Az a legegészségesebb, ha a kerékpár mellett állva a csípődig vagy egy kicsit magasabbra ér a nyereg.
A magas nyerget azért érzed instabilnak, mert montid van... A hegyi vázak rövidek így ha magasra kell emelned a nyerget, akkor a súlypontelosztásod romlik, így bizonytalannak érzed. A hegyi bringákat úgy tervezték, hogy a hajtója gyakrabban emelkedik ki a nyeregből, mint amennyit benne ül; hegyen, gödrökben ez így normális. Amit ilyet viszonyokra terveztek az sima közútra csak az átlagosnál alacsonyabb vagy kurtább lábú embernek kényelmes. Ha átlagos magasságod van, akkor inkább keress egy jobban országútra tervezett modellt és fogadd el, hogy a lábad bizony nem ér le a nyeregből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!