Miért fordul nehézkesen a pedál?
Figyelt kérdés
Most vettem egy új pedált mert a régi elkezdett ciripelni és zavart. Szerintem jófajtát vettem (XLC PD-M11). Ugyanakkor nagyon nehezen forog. Én ahoz szoktam ha megpöccintem is pörög egy csomót, viszont ez nem. Forgatni lehet de pörgetni nem, érezhetően van egy ellenállása.
A srác aki felszerelte nekem (én nem értek a bringákhoz túlságosan, mert még új vagyok ebben a sportban) azt mondta, hogy ez természetes és majd bejáratódik.
Tényleg természetes? Vagy okkal aggódom?
2014. márc. 24. 17:18
1/7 anonim válasza:
Kérlek Istenem, legyen most ez a legnagyobb problémám az életben!
2/7 A kérdező kommentje:
Miből gondolod hogy nekem nincsenek más problémáim? Van egy halom, de emellett van hobbim ami kikapcsol, és ezzel kapcsolatban tettem fel kérdést...
2014. márc. 24. 17:35
3/7 anonim válasza:
Nekem is szorul a jobb pedálom, mert egyszer annyira megdöntöttem, hogy leért és megdobta. Azóta az enyém se pörög, de ugyan úgy szoktam tekerni.
4/7 anonim válasza:
Tényleg kopni fog valamennyit, ez normális. Ha 1000 km múlva még mindig nem pörög, akkor kezdj aggódni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! ment a zöld.
2014. márc. 24. 19:22
6/7 anonim válasza:
Azért ilyen mert új. Az én pedálom is olyan volt mint a tied, simán pöccre sokat forgott, de leszedtem(nagyon régi pedál, muszáj volt bezsírozni a csapágyakat, kb. 20 éves), szétszedtem, bezsíroztam a csapágyakat, és már csak egy kicsit forog ha megpöccintem.
7/7 anonim válasza:
Hm, erre eddig nem is gondoltam. A pedál másképp viselkedhet terhelt és terheletlen állapotban. Ha rendesen meg van zsírozva a csapágy, nem fog pörögni, mert a zsír ragacsos, de ha éppen hajtod a pedállal a biciklit, rajta van a súlyod a pedálon, akkor már segít a zsír. Ha régi a pedál, már nincs benne zsír, terhelés nélkül gyönyörűen pörög, de terhelés alatt már hiányzik neki a zsír, jobban kopik stb. Szóval az, hogy nem pörög csak úgy, akár jót is jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!