SPD pedáltól fájhat a térd?
Igen.
Esetleg még a nyeregbeállításon lehet csiszolni, de ha úgy sem sikerül elérni a 'kényelmes' tekerést, akkor marad a taposópedál.
Ha ragaszkodsz az SPD pedálhoz, lehet érdemes lenne egy ilyenbe beruháznod:
Átlagembernek ugyan kicsit drága, de az orvosi kezelés illetve gyógyszerek mellett valószínűleg már nem nagy tétel.
Köszi a választ, első blikkre ez a 20 ezres beállítás kicsit drágának tűnik, de lehet még élek a lehetőséggel.
Arra gondoltam, hogy adok egy kis időt a térdemnek hátha megszokja ezt a pozíciót, szerinted? Illetve próbálok a nyergen állítani, bár a magasság az szerintem jó, talán a távolságon próbálok állítani.
Örülök, ha tudtam segíteni. Remélem így megszűnt a térdfájás.
További jó sportolást!
vagy nyeregmagassag a kozepcsapagy kozepetol:
belso labhossz x 0.89
Szerintem Te vagy már olyan profi, tapasztalt, hogy a nyerged biztosan jól van beállítva. Finomítani persze mindig lehet a beállításokon.
Helyzet az, hogy az ember használódik, lehet egy minimális kopás az ízületekben, és most, ahogy jön a pára, hideg érzékenyebben reagálsz. Én is így vagyok, aztán tavasszal elmúlik. Az ízületvédőd szerintem ne hagyd abba, az sokat segít, csökkenti a kopást.Meg aztán télen védeni a hidegtől.
Az igaz, hogy régóta bicajozom, de most, hogy tényleg a szakirodalom szerint, pontosan beállítottam a nyerget, nem kattog a térdem. Lehet csak véletlen egybeesés, de azóta nem érzem tekerés közben a kattogást.
Egyébként a térdem nem tökéletes az említett baleset miatt. Nagyobb túrák, sok állás, vagy sok gyaloglás megviseli. Sok vizsgálaton is voltam, remek sportorvosom is van. Mri vizsgálat is volt nem rég, kopást azt nem mutatott, pedig az egy igen megbízható vizsgálat.
Lazábbak kicsit a szalagjaim, de nem indokolt a műtét az orvosok szerint. Tökéletes már valószínűleg sose lesz pedig még csak 32 éves vagyok, de azért sportolással megpróbálom karbantartani. Ízületvédőket szedem, de azért tartok szüneteket, semmit nem jó állandóan szedni.
Egyébként nem csak egyfélét szedek, összeállítottam egy kombinációt. Glükozamin, kondroitin, msm, hyaluronsav, kalcium, magnézium, cink. Ez így egy komplett védelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!