Milyen biciklit vegyek?
Egy mindenhol beton környéken élek,előfordul hogy padkára fel kell menni. Autó út melletti bicikli utakat kedvelem,de ha úgy van mehetek autó pálya legszélén is. Vettem annak idején egy BMX-et,de nem igazán gondoltam végig,utazni akartam,nem trükközni.
Aztán lett egy használt Mountain Bikeom, de azzal meg a súlya miatt elég sok gond volt,a maga 18kg-jával nehézzé tette a szerelést,amiből az utóbbi időben sok lett,az első teleszkóp meg jelen volt,de nem akart működni.
Road Bike jó választás lenne?
Meg még ugye vannak ezek a hybridek,de háát,legtöbb a BMX és a Montain Bike között van,a BMX-et megutáltam,lefulladok mire odaérek valahova,Mountain Bike meg...az túrára lett végül is tervezve,nem betonra.
Szerintem a road/race, ha magyarra fordítod út/verseny, tehát ezek az országúti biciklik. A fitnessz biciklinek, 28"-s kereke van, tulajdonképpen ugyanaz mint a trekking, csak nincs rajta felszerelés(csomagtartó..stb.).
Ha nem jól tudom, javítsanak ki.
Ez egy országúti bringa, csak nem koskormánnyal van felszerelve. Én a helyedben vagy országútit vennék, ha csak betonon mész, vagy fittnesst. Ha mész néha túrázgatni is, ahol esetleg jó minőségű földúton/ rossz minőségű aszfalton is mész, akkor cross-trekking a neked való.
Nekem több bringám is van. (MTB, Cyclo-cross, és országúti) ezek a jobbak + van egy általam piaci cirkálónak nevezett selejt. Az egy ócskavas, nem is igazán tudom sehova, egyik kategóriába sem besorolni. A fő, hogy gurul, pakolható, és annyira tré, hogy nem lopják el. :-D
Én legjobban a cyclo-cross-t szeretem, de nyilván aszerint választok bringát, hogy épp hova megyek.
A kepen lathato kerekpar: hybrid kategoria ... ha v-fek lenne, akkor lenne fitness.
Es, hogy milyen? http://www.youtube.com/watch?v=gzbBno5T430
nem a fék teszi fitnessé a fitness bringát...
A vázgeometrián múlik, a fitness bringa lényege, hogy az országúti könnyedségét és a cross bringák kényelmét ötvözik, attól még olyan féket tesznek rá, amilyet nem szégyellnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!