A bringám első és hátsó agya már megértek egy átzsírozásra?
Figyelt kérdés
Az első kerekem kiszerelt állapotban, marhára érezni a kis golyókat benne, mintha kicsit szorulna is és kevés zsír lenne benne. A hátsó agy meg tökre korcogósan (mintha porral dugig lenne) forog. Rendesen hallani.2014. febr. 25. 20:13
1/11 A kérdező kommentje:
Illetve, ha a láncot leszedném, würth-ös mosóbenzinben kimosnám kefével, majd levegővel kicsapatnám, aztán beáztatnám műszerolajba, az jó lenne? Vagy szimplán fújjam le valami PTFE alapú olajzó spray-vel?
2014. febr. 25. 20:17
2/11 anonim válasza:
A kereket mindenképpen meg kell kenni, nézd meg golyókat is, nincsenek e eldeformálódva. Láncot pedig áztasd be brigéciolba, vissza a bringára és láncolajat neki. Tekerd át, két szélét egy ronggyal töröld le és kész.
3/11 anonim válasza:
hát, ha ilyen tré a kereked, akkor szerintem a persely is kikopott, azt zsírozhatod, kis barátom :D
szvsz fűzhetsz új kereket...
4/11 A kérdező kommentje:
pfff újonnan vettem, két év alatt képes lenne, ennyire tönkremenni? Bakker, ennek nem örülnék :S
2014. febr. 26. 05:15
5/11 anonim válasza:
Ket evenkent jut eszedbe ranezni a bringad allapotara? Akkor min is csodalkozol? A folyamatos karbantartas nagyban megnoveli az alkatreszek eletartamat.
Jobb pelda nem jutott eszembe, de ez olyan dolog, mint a fogmosas ... aki rendesen apolja a burajat, annak sokaig nem kell a fogorvostol felnie ... ellenkezo esetben viszont elrohadnak a fogai. Ez ilyen egyszeru!
6/11 anonim válasza:
1 év alatt is ki tud kopni. Nekem is kikopott, bár én naponta 40km-t jártam vele. Golyó és kónusz csere esetleg megoldhatja a problémád.
7/11 A kérdező kommentje:
Egy kicsikét lazítottunk a kónuszcsavaron, vagy min és most klasszisokkal jobban gördül, kotyogása nincs. Elképzelhető, hogy a kerékpárbolt nagyon megszorította, mielőtt eladta volna? Ettől függetlenül elviszem zsírozásra őket.
2014. febr. 26. 12:20
8/11 anonim válasza:
Attól függ hol vetted. Néha nem törődnek vele, mennyire van meghúzva..
9/11 Alex Fly válasza:
Nálam alap, hogy ha kereket/agyat veszek, akkor ba felszereéskor beállítom a csapágyak előfeszítését, ugyanis a gyártó nem valószínű, hogy ezt megteszi (eddig mindegyik szorult a vásárláskor). És az is alap, hogy félévente szétszedem a kerékcsapágyakat, kipucoválom, átzsírozom, amit kell, azt cserélem, stb. Nem is értem, hogy lehet egy kerékpárt annyira elhanyagolni, hogy két év alatt ez nem történt meg egyszer sem... Az ilyennek csak autó való...
10/11 A kérdező kommentje:
Azért, ne engem minősítsen már, hogy egy újonnan vett bringa szorul. Minek eladáskor kamuzni a szakboltban, hogy marhára átnézzük meg bezsírozzuk, ha mégsem? Vagy ennyire hül.ének néznek? Illetve nekem nincs szerszámom, meg semmim, hogy otthon kókányoljak, ezért kényszerülök szerelőkhöz vinni a bringát, amit nagyban a pénztárcám határoz meg. Mindemellett semmi garancia nincs arra nézve, hogy a kért zsírozást meg is csinálják, ugyanis még csak megnézni sem tudom.
2014. febr. 28. 06:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!