Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen nyerget válasszak...

Milyen nyerget válasszak hosszabb túrákra országútira?

Figyelt kérdés
Nagyon sok nyerget próbáltam már, voltak köztük elfogadhatóak s voltak katasztrofálisak. Nem is a fájdalom a legnagyobb problémám, mert azt egy idő után megszokja az ember (persze ez is nagyon kellemetlen), hanem inkább az, hogy sok nyeregben töltött idő után elkezd zsibbadni az, ami zsibbadásának egyik férfi sem örül. :) Egyszer egy igazán hosszú nyári túra után még az is előfordult, hogy 2-3 hét kellett, mire a zsibbadás és az érzéketlenség teljesen elmúlt. Persze, azóta még többet tekerek kiállva a nyeregből, hogy ilyen nehogy még egyszer előfordulhasson, de azért kisebb zsibbadások még így is jelentkeznek. A kérdésem az lenne, hogy milyen konkrét típusokat ajánlanátok, ami egyrészt nektek megfelelt hosszú távon, másrészt pedig tömegben is elfogadható, hisz mégiscsak országútiról beszélünk. Illetve, akinek van tapasztalata, esetleg hasonló panaszai voltak, mint nekem, azok mekkora változást tapasztaltak hagyományos nyeregről, anatómiai kialakítású nyeregre váltva?
2014. febr. 15. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:

én a selle smp modelleket tudom ajánlani! a formájának köszönhetően kell stabilitást ad és elég nagy része ki van vágva így tehermentesíti a családi ékszert.

Nekem a Drakon típusú van, ez valódi bőrből készült, és itthon kb 40-50 között kapható de ha ápolod sokáig kitart.

2014. febr. 15. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
En is a Selle SMP nyergeit ajanlom, de csak a kozepkategoriatol felfele ... nekem Dynamic-om van. Szuper!
2014. febr. 16. 07:44
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

De ha valoban megfelelo nyerget akarsz vasarolni, akkor azt olyan helyen tedd, ahol meg is merik a seggcsontod tavolsagat. Ennek tikreben es, hogy milyen tipusu kerekparra lesz, ezek alapjan kell nyerget valasztani. Jobb helyeken proba nyerget is adnak, tehat vasarlas elott akar ki is probalhatod.

En a bringalandban vettem, nekik megvan minden eszkozuk, hogy a megfelelo meretu dolgokat tudjanak ajanlani, de be is lovik a bringadat a sajat adottsagaidnak megfeleloen es helyesen.

2014. febr. 16. 07:53
 4/5 anonim ***** válasza:
tökmindegy ki mit ajánl, nyerget ki kell tapasztalni kinek mi jön be...
2014. febr. 17. 07:28
 5/5 Alex Fly ***** válasza:

Nem lehet választ adni. minden segg más és más típusú nyeregben érzi jól magát. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, melyik az, ami neki megfelel.

Az én tapasztalatom alapján a zsibbadás elkerülése érdekében ne legyen puha, kipárnázott, inkább keményebb, rugalmas. Hosszabb távokra (főleg előredőltebb testhelyzetben) a keskenyebb kialakításút kedvelem, az nem dörzsöli a combot. Az anatomikus kialakítás (love channel, "gyepszellőzetés") a nyomás csökkentésére lehet jó. de minden esetben a legfontosabb a jó beállítás: 1-2 milliméternyi eltérés a pozícióban érezhető eredménnyel jár.

2014. febr. 20. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!