Érdemes országútira könyöklőt rakni?
2-es vagyok
Amugy is a konyoklohoz valojaban idofutam kormany is dukal es a fek/valto rendszered kapcsoloit is ki kell cserelned kormanyvegbe dughatora.
Nem veletlenul teljesen mas egy idofutam gep, amin valojaban konyoklo kormany van ... orszaguti kerekparra (koskormanyos) nem valo.
Előny: a testhelyzet miatt kisebb légellenállás.
Hátrány meg rengeteg.
Aki először "pihenőkormánynak" nevezte, száradna le a szája, minden, csak nem kényelmes.
Új légzéstechnikát kell vele tanulni, mert a rekeszizmodnak esélye nincs mozogni, bordából kell szuszogni. Megtanulható, de Q sok edzés kell hozzá.
Ha hosszú távra több fogást akarsz, inkább rakjál fel a kormánystucnihoz közel két MTB kormányszarvat, azzal is bővül a fogásválasztékod és nem sok plusz súly.
Ez az én lovam:
Szintén nagy hátrány, hogy a fékkar fényévekre lesz az eléréstől, ez baromi balesetveszélyes.
Ha meg fékkart, váltókart a könyöklőre építed, akkor meg más fogásból van messze.
Nem véletlenül teljesen külön építésűek az időfutam-bringák.
Ja meg egyébként, épp a fékkar-elérés miatt, országúti mezőnyversenyeken a könyöklő be van tiltva. Kormányszarvat is csak akkor engednek, ha a fékkarnál nem ér előrébb, mert különben esésnél felnyársalhat valakit.
Összefoglalva, időfutamra való, máshol csak útban van és veszélyes is.
Hogyan kell feltenni a kormánystucnihoz közel a kormányszarvat?
MTB kormány végére egyszerű feltenni, de a koskormányos kerékpáron hogyan kell egymáshoz közel tenni?
Nem hinném, hogy a szarv felfogatása átengedi a kormány vastagsát.. Vagy rosszul gondolom?
#5: Szereztem bontható bilincseset.
A sima felvágott, egy csavaros tényleg nem feltétlenül fog felmenni a kanyarokon ,meg ugyebár mindent le kéne bontani.
Amúgy, amikor én csináltam, ilyet még nem lehetett kapni, ha lett volna, tutira két ilyet teszek fel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!