Milyen sportot ajánlanátok egy eltunyult nőnek, aki közel van a 60. évéhez?
Szobabiciklire gondoltam, az igazin szédülök.
Konditerem, szervezett torna nincs a falunkban.
Dvd-re egyedül lusta vagyok. Több műtétem volt, kéztörés, kemoterápia.
Meg lusta is vagyok, és elhízott is.
Bírom a kritikát, nyugodtan írjátok!
Nagyon sok jó tanácsot kaptál, ötvözd őket:
- száműzd a cukrot, bolti üdítőket, mekis kajákat, édes gyümölcsöket, és az édes-habos süteményeket
- lehetőleg minimálisra csökkentsd a kenyér- és főtt-sült tészta-féléket, a búzaliszt helyett vannak egészségesebbek is, keress rá a net-en
- figyelj olda az elfogysztott ételek kcal-, fehérje-ch-zsír tartalmára és főleg az elfogyasztott ételek mennyiségére. Ebben nagyon jó segítség lehet a KalóriaBázis, regisztrálj, beadod az adataidat, megmondja, hogy nálad mi a tuti. Attól kezdve csak figyelned kell. Oda be tudod vésni nemcsak az elfogyasztott ételek adatait, de a napi tornával elégetett kcal értékeit is!
Ne akarj pár hét, 1-2 hónap alatt tökéleteset, akár a kilóid, akár a napi teljesítményed alapján. Lassan járj, tovább érsz, meghízni sem egy-két nap alatt "sikerült"!
Főleg ne "fogyózni" akarj, hanem megtalálni azt az egészséges táplálkozási és mozgási rendszert, ami neked a célokhoz megfelelő, és még hosszú éveken keresztül fogod tudni tartani.
Aki ennyi mindenen keresztül-ment, mint te, akkor annak ez is sikerülni fog, csak ne add fel!
:) Most megteszem a legnehezebb lépést.:(
Az összes csokit rábízom a Férjemre, hogy dugja el előlem.
Majd a lányaim elviszik, ha jönnek.
Már rákerestem az oldalra, tényleg nagyon jó!!
Tánc? Arra rendszeresen el kell járni, és a közösség is jó lehet (lájtosabb zumba, ill. senior társastánc stb.).
Persze a szobakerékpár mellett.
Köszönöm!!! Táncra nincs alkalmam, ez egy falu...
De azért riszáltam ( igyis-ugyis) pár zenére...
Meg végig takarítottam a házat...4 szoba. + mellékek.
Nem fogyókúra, diéta kell. Milyen igaz!!!!
Tegnap alig ettem. Megnéztem az általatok javasolt oldalt.
Van mit tanulnom! 100g mogyoró nasizás fel sem tűnik, de ennyi kalória van benne????
Köszönöm Nektek!!!!! :)
Vigyázz!
Ha kevesebbet eszel, mint amit a szervezeted szerint kellene, akkor bekapcsol a "tartalékoljunk" üzemmód, és nemhogy fogyni fogsz, hanem tovább hízol!!!!!
Számold ki a KalóriaBázishon, hogy az életkor, testsúly stb. stb. alapján mennyi az a minimum, amire szükség van, állítsd be, hogy heti fél kg-t szeretnél fogyni (állítólag ez egy ideális érték, később lehet majd növelni), és nézd meg, mit mutat, naponta mennyit kell megenned ahhoz, hogy a szervezet ne tartalékoljon!
En meg azert hozzatennem, hogy ne probalj ujra fiatal lenni, mint inkabb a korodnak-, a fizikai allapotodnak- es az egeszsegi allapotodnak megfeleloen kezdj hozza (nem art ha mind ezt szakember tanacsara, avagy felugyelete mellett teszed).
Persze egyel okosan, de a mozgasformakban mindenkepp a neked megfelelot valaszd. Jogazz, tai chizz, kirandulj, etesd a galambokat, vagy dobalj labdat a kutyadnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!