Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kigyulladhat-e egy kerékpár,...

Kigyulladhat-e egy kerékpár, ha igen, akkor mitől?

Figyelt kérdés
Nem a segédmotorosra gondolok ami benzinnel megy.

2014. jan. 9. 11:40
 1/10 anonim válasza:
100%
leöntöd nitrohigítóval azt meggyújtod...
2014. jan. 9. 11:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer drifteltem vele, és izzásig hevült, a gumi és a váz.Nagyon megijedtem, azóta nem álmodok ilyet.
2014. jan. 9. 12:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Ismerősöm jött le a hegyről lejtőn és elég meredek volt állandóan be kellett húznia a féket és kis idő múlva már füstölt az egész mire leért észrevette hogy megolvadt a fék szabályosan. Ebben az esetben kigyulladhatott volna?
2014. jan. 9. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:
tárcsaféket ami a súrlódástól és a hõtõl tönkrement, már láttam, de kigyulladni nagyon nem tud.
2014. jan. 9. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Füstölni füstölhet, de kigyulladni nem tud, max ha odaraksz egy papírdarabot és az meggyullad.
2014. jan. 9. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
A fém alkatrészek nem tudnak égni, szóval nem. Viszont azért ha lehet kerülni kell az ilyen melegedéseket, nem tesz jót semminek.
2014. jan. 9. 14:34
 7/10 anonim válasza:

A szenesedési hőmérséklet a lobbanási hőmérséklet és az égési hőmérséklet különbözik. Ebben az esetben a legalacsonyabbról a szenesedési (vagy termikus degradációs határ) hőmérsékletről beszélünk.

De ha eléri a lobbanási hőmérsékletet még akkor is csak a fékbetét gyulladhatna meg, esetleg a bovden burkolat és egyéb műanyag alkatrészek amiből nagyon kevés van.

2014. jan. 9. 19:20
 8/10 anonim ***** válasza:

a carbon biztos èg.

de mitől?

max egy tüzes pipitől:) aki ráül a tûlhevült sunàjával

2014. jan. 9. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Amugy nem szokas folyamatosan fekezni ... a lejton lemenesben, legyen az terep, avagy normalis aszfalt, ott dongetni kell tiszte erobol es csak neha egy kicsit a sebessegen korrigalva fekezni. A szaguldas benne a lenyeg! Aki beszari es vegig fekez, az jarjon sikon :P Bocsi, de ez a velemenyem.
2014. jan. 15. 13:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok: neha orszagutival 80 korul jovunk le a hegyekbol a haverokkal. Jo nagy baromsag lenne fekeni.
2014. jan. 15. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!