Régi falcos gumihoz tartozik belső (tömlő) is?
Bocs, Budapesti vagyok, mit jelent a falc???
esetleg szingo???
mert ha arra gondolsz akkor el kell keseritselek mivel a szingonal a kulso plussz belso ossze van varrva, premium gumiknbal pl: Tufo,ossze van vulkanizalva
Hello, én is pesti vagyok, nem a szingósra gondoltam. Itt egy falcos gumi pl.:
Hajtogatható, és nem drótperemre való mint az átlagos gumik, de ennyit tudok róla, ezért kérdem, hogy belső kell-e bele, vagy hogy működik?
Azt régen kevlárnak mondták, vagy hajtogatható. De, hogy falc ezt életemben nem hallottam.
Venni kell hozzá egy belsőt és kész.
Utolsó, nem a kevlár szalagra gondolsz? Tény, hogy nem egy új dologról van itt szó (első köpeny kb. 25, a hátsó 45 éves), de van falcos gumi, gumifalcnak is nevezik.
Köszönöm a válaszaitokat, adom a zöldkezet! :) Tehát tuti, hogy kell bele belső is.
bar most megzavarodtam hogy emlitetted mien oregek....
en fiatalabb vagyok mint az elso gumid, de lehet a gumiperemes kulsore gondolsz, mint a nagyon regi gepeken?...
ez a gumiperemes gumi?.(pontos nevet nem tudom, csak ezt a paraszti megnevezeset), amit ha felraksz, a peremet be kell hajtogatni a belso ala??...es speci felni is kell hozza, szinte mar hasonlo a szingohoz, aminek minimalis pereme van?!..mert ha az a falcos, akkor ahoz is kell belso
Hello, szerintem egyre gondolunk, igen... így már szinte teljesen biztos akkor, hogy kell a belső. Köszönöm! :)
Gondolom rögtön a felni fölé kell a belső mint a többi típusnál, arra pedig rárakom a külsőt... ahogy fújom a belsőt úgy a külső gumi beleakad a perembe, igaz?
Köszi, te szerencsétlen. Szerinted nem néztem végig az összes találatot, különböző szavakkal is rákeresve? Grat.
A kevláros válaszolónak írom: valóban, tényleg nevezhették és nevezték is páran kevlárnak a falc részét a guminak.
Köszönöm a válaszaitokat, zöld ment mindre, kivéve a legutolsó választ... barátomnak. :)
Igen, tartozik, ezt csak megerősíteni tudom, mert szedtem szét mostanában (EMERGÉ BAJNOK CORD). Van a beakadó peremen túlnyúló szegélye, azt kell behajtani a küllőanyák takarásához (az eredeti felnikhez a 20-as felniszalag is keskeny a lefedéshez, a belső védelme érdekében).
Ilyen felnire/gumira gondolok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!