Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Régi falcos gumihoz tartozik...

Régi falcos gumihoz tartozik belső (tömlő) is?

Figyelt kérdés
Mivel másabb a falcos gumi, mint a normális?

2014. jan. 8. 23:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%

Bocs, Budapesti vagyok, mit jelent a falc???

esetleg szingo???

mert ha arra gondolsz akkor el kell keseritselek mivel a szingonal a kulso plussz belso ossze van varrva, premium gumiknbal pl: Tufo,ossze van vulkanizalva

2014. jan. 9. 18:47
 2/11 A kérdező kommentje:

Hello, én is pesti vagyok, nem a szingósra gondoltam. Itt egy falcos gumi pl.:

[link]

Hajtogatható, és nem drótperemre való mint az átlagos gumik, de ennyit tudok róla, ezért kérdem, hogy belső kell-e bele, vagy hogy működik?

2014. jan. 9. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Azt régen kevlárnak mondták, vagy hajtogatható. De, hogy falc ezt életemben nem hallottam.

Venni kell hozzá egy belsőt és kész.

2014. jan. 9. 18:59
 4/11 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem a kevlár szalagra gondolsz? Tény, hogy nem egy új dologról van itt szó (első köpeny kb. 25, a hátsó 45 éves), de van falcos gumi, gumifalcnak is nevezik.

Köszönöm a válaszaitokat, adom a zöldkezet! :) Tehát tuti, hogy kell bele belső is.

2014. jan. 9. 20:57
 5/11 anonim ***** válasza:
24%
hajtogatos, kevlar pereme van nem drot..ugyanaz mint a drotperemes, belso is kell
2014. jan. 9. 21:01
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

bar most megzavarodtam hogy emlitetted mien oregek....

en fiatalabb vagyok mint az elso gumid, de lehet a gumiperemes kulsore gondolsz, mint a nagyon regi gepeken?...

ez a gumiperemes gumi?.(pontos nevet nem tudom, csak ezt a paraszti megnevezeset), amit ha felraksz, a peremet be kell hajtogatni a belso ala??...es speci felni is kell hozza, szinte mar hasonlo a szingohoz, aminek minimalis pereme van?!..mert ha az a falcos, akkor ahoz is kell belso

2014. jan. 9. 21:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Hello, szerintem egyre gondolunk, igen... így már szinte teljesen biztos akkor, hogy kell a belső. Köszönöm! :)

Gondolom rögtön a felni fölé kell a belső mint a többi típusnál, arra pedig rárakom a külsőt... ahogy fújom a belsőt úgy a külső gumi beleakad a perembe, igaz?

2014. jan. 9. 22:25
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

gúglí a barátod

[link]

2014. jan. 9. 22:35
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi, te szerencsétlen. Szerinted nem néztem végig az összes találatot, különböző szavakkal is rákeresve? Grat.

A kevláros válaszolónak írom: valóban, tényleg nevezhették és nevezték is páran kevlárnak a falc részét a guminak.

Köszönöm a válaszaitokat, zöld ment mindre, kivéve a legutolsó választ... barátomnak. :)

2014. jan. 10. 01:39
 10/11 Dreigang ***** válasza:

Igen, tartozik, ezt csak megerősíteni tudom, mert szedtem szét mostanában (EMERGÉ BAJNOK CORD). Van a beakadó peremen túlnyúló szegélye, azt kell behajtani a küllőanyák takarásához (az eredeti felnikhez a 20-as felniszalag is keskeny a lefedéshez, a belső védelme érdekében).

Ilyen felnire/gumira gondolok:

[link]

2014. jan. 11. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!