Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nyikorog a hajtókar?

Miért nyikorog a hajtókar?

Figyelt kérdés

I bicajomon elkezdett nyikorogni a hajtókar, de csak akkor csinálja amikor éppen tekerem (szal gurulásnál nem)...

Gondoltam rá hogy kilazult a hajtókar anyacsavarja, szóval meghúztam elég emberesen, de nem javult ki a hiba.

Utána gondoltam a pedál okozhatja, amiből teljesen újakat tettem rá, de a probléma még mindig fennáll.

Utóirat: a hajtókart nemhinném hogy okozza mer mikor levettem az anyacsavart, a hajtókart is csak kalapáccsal tudtam leszenvedni a tengelyről, elég szorosan fogja)

Milyen egyéb probléma okozhatja ? Pl a Tengelycsapágy fedőcsavara (a jó nagy ami a golyókat fogja a tengelyhez) túl szoros esetleg ?

2013. dec. 15. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
ki van tökösödve a hajtókarod. azért nyikorog.
2013. dec. 16. 02:18
 2/6 anonim ***** válasza:
A pedált is megnézted? Ha az nincs rendesen meghúzva, akkor az is szokott ilyen recsegő hangot adni.
2013. dec. 16. 16:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen néztem a pedált,

A hang jellegéből ugyanaz okozza a 2 láb tekerésénél (ugyanolyan hang, folyamatosan) szóval valahol a tengelyen kell keresni a problémát...

2013. dec. 17. 04:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Olajozd be amivel a láncot szoktad elvileg müködnie kéne!!
2013. dec. 17. 15:25
 5/6 anonim válasza:
Vegyél egy normális hajtóművet azt javaslom,nekem ugyanilyen problémám van!
2014. máj. 1. 18:25
 6/6 anonim válasza:
Hajtómű csapágyazása nem kap rendes kenést vagy pedig a hajtókar lötyög a tengelyen ékes típusnál előfordul.
2015. aug. 10. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!