Mennyiért lehet már csúcsbiciklit venni?
nana, #5., kicsit ugrálsz a végletek között. Halandó ember nem vesz di2-t, tárcsafékről pedig "esetlegesen már". Már minden belépő szintű MTB-n szinte tárcsafék van. Az is túlzás, hogy hatalmas tudás kéne hozzá. Persze kell hozzáértés és egy kis igényesség, de azért nem kell hozzá 2 diploma.
Válaszra: kétségkívül minél drágább biciklit veszel, annál inkább oda kell figyelni rá. Ápolni, karbantartani kell, mondjuk egy jó mtb azért állja a sarat,szó szerint. Olajojzás, b..zakodás a tárcsafékbeállítással, esetleges levegőtlenítés, váltóállítás, telótisztítás mind fontos,ami sok időt igényel és okoz kellemetlenségeket az elején főleg.
Néztem már több oldalon is, de többön csak kisebb méretű vázakkal voltak nekem tetsző biciklik. 190 cm-hez már kellene egy 21"-os váz, nem? Hiába a leírások, mások tapasztalatait is próbálom több helyen kikérdezni.
Írják, hogy neten rendelve nagy %-ú kedvezménnyel lehet hozzájuk jutni. De, ha az ország/világ másik végéből rendelek, melyik szervízbe vigyem, ha a panaszom van?
Meg miért utaljak át pénzt előre a semmiért? :D
Sajnos mindennapos a biciklilopás, de ezt úgy oldanám meg, hogy csak sportoláshoz használnám. A régivel továbbra is ingáznék a városban.
Nekem van egy 720.000 Ft-os kerékpárom, ami már lassan 1 millió forint körüli értéket fog képviselni. Most a nyáron vettem.
Volt előtte 3 "sima" egy-kétszáz ezres bringám, de azt mondom, minden pénzt megért a mostani, ég és föld. Ezt csak az értékeli igazán, aki érezte már azt, hogy az "élete" múlik a bringáján egy kemény terepen.
És mivel össztelós, sokkal többet kell vele foglalkozni, mint a merev vázasokkal. De ez a hobbim, a szenvedélyem, a bringázás, nem probléma ha törődni kell vele, élvezettel csinálom.
Ja, és a lényeg, hogy ennek is volt problémája egy fél év után, a forgáspontokat kellett szétszedni és karbantartani.
Az meg ugyebár természetes, hogy az ember egy komoly értékű bringát sehol nem hagy magára, még 1 percre sem.
Egyre csak nézem a felszereltségüket, olvasom a fórumok véleményeit. Az jött le eddig, hogy 500 körül vannak már úgy felszerelve a Meridák, hogy minőséget kapj.
Össztelósat nem szeretnék már, egy teleszkópos villával megelégednék (100 ezres áron talán kapok jót, nem?)
A másik dolog, ami eszembe jut ilyenkor, hogy vajon a szervízben elég szaktudással rendelkeznek-e.
Nem majd odaviszem a bicajt és összegányolja két kalapáccsal a hülyegyerek. :D
380 ért vettem az fullimat (2010),és nagyon nem alap.Számora tökéletes.Amatör versenyzést is birja,persze odafigyelekrá,és nem csak b@ szatok vele.
300körül merevből már eléggé felső kategóriás lovat kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!