Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A 3 keró közül melyiket...

A 3 keró közül melyiket érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

1. [link]

2. [link]

3. [link]

ár érték minőség kategóriára gondolok

most egy tourom van de feljebb szeretnék lépni

kb 100-at költenék rá (a 115-ös merida kivétel az a plafon)

előre is köszönöm a választ :)

amugy a tourom eladó lehet érdeklődni gyönyörű állapotban van!!

az ára 95k körül mozog (értékbecslés alapján)

MELYBEN NINCS BENNE A VÁZ!!!

esetleg csere is érdekel

2013. okt. 30. 19:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát ez igen összetett kérdés, sok szempontból nézhető.

Kezdjük a HT és Merida összehasonlításával. Nem leszek elfogult, bár nekem 880-as Meridám van. :) Felszereltségre szinte majdnem ugyanazok. Országúti szinten belépőkategóriának számító Sora fékváltókarok és váltók. Egyszóval ha felülnél bármelyikre a váz kivételével ugyanazt kapnád. A két bringa kerékszettje is közel azonos szintű, mindkettő kissé súlyos, viszont kiválók edzésre és nagyon tartósak. Illetve belépő kategóriában ennél jobb nincs is. A két bringa között még is van 35 ezer forint különbség. Hogy miért? A váz. A Merida egy nagyon jó gyártó és nem véletlenül lett Pro Tour csapat Lampre Meridaként. Míg a HT-t én eddig csak ruhákról ismertem, így nem raknék rá nagy pénzt. Ha HT-t választanád 2 dologgal kell biztosan szembenézned. Egyrészt a váz mindenképp gyengébb minőségű lesz, ami megmutatkozik majd plusz súlyban, merevségben, másrészről ha valamikor eladnád, szinte biztos, hogy nem lesz olyan kelendő, mint egy Merida. Ez a Merida 115-ért egy nagyon jó vétel. Viszont azt kell mondanom, hogy ha csak a felszereltséget nézem, akkor ugyanott vannak, és akkor az ember miért adna ki +35 ezret. Ezt neked kell eldöntened. Legfőképpen azt, hogy mennyire veszed komolyan a sportot. Ha amatőr szinten versenyezni akarsz, akkor 1-2 éven belül rájössz, hogy ennél komolyabb cucc kell. Ezek tökéletesek ahhoz, hogy az alapozást megkezd és beleszeress a sportba. Ha már komolyabbra fordulna a dolog, akkor a bringa helyét is egy komolyabbnak kell átvennie. Én a Meridát venném, de ha nincs ennyi pénzed, akkor a HT-vel is nagyon jól fogsz járni.

Hogy a Willierről miért nem beszéltem? Mert ennyi pénzért valami biztos nem oké. Ez egy karbon bringa, ráadásul Willier. A javított karbon sose jó. Lehet, hogy bírja egy ideig, de utána a legváratlanabb helyzetben fog széttörni és akkor örülhetsz majd, ha Te megúszod. A karbon nem olyan amit javítgatunk. Szerintem kerüld el.

Bocsi a sok szövegért. :)

2013. okt. 31. 12:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Most olvastam a hirdetést, hogy csak egy tartószem van javítva, szóval az nem játszana sok szerepet. Viszont ebben a hirdetésben csak a váz eladó.

2013. okt. 31. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!