Hervis vagy Decathlonos országúti kerékpárt érdemes megvenni?
Igen, fő az ember, de azért az felett sem nézhetünk el, hogy egy kis minőségbeli különbség, óriási különbségnek érződik.
Ha a kerékpár brutál merev, minden alkatrész erős, és fixen áll a bringán, kőkemény vékony kerkekkel, akkor az valami fenomenális érzés. Úgy suhan, halkan, már már repül a bringa. Megunhatatlan, felejthetetlen...
Ha pedig lötyög, pattog, zörög, szétmennek az elkatrészek, a csapágyak ki kotyogósodnak, hülyén vált, aránytalanul fékez a bringa és valahogy minden hangot ad és rázkódik, akkor óriási erőfeszítést igényel hogy tekerjen vele az ember. Az emberek nem szeretik halgatni ahogy a bringájuk haldoklik.
Az a baj, hogy én még nem találkoztam olcsó bringával, ami nem esik szét.
A nagyon olcsó, 30 ezer körül kategória borzalom. Komoly felhasználás esetén többet van a bringa harcképtelen állapotban, mint működőképesben.
A belépő kategóriára, már szabváűnyos cuccokat szerelnek, külön szettgyártó készít alkatrészeket a bringára, nem egy helyen dobják össze. Azok bírják valmelyest, könnyű őket javítani, de szét lötyögősödnek. Elég ócskák, idővel pocsék lesz.
Az erős középkategória, campagnolo centaurral egy minőségi bianchi váz ritcehy kiegészítőkkel, nagyszerű választás. Nem igazán van baja. A csúcskategória meg megint érzékeny.
Én aztmondom hogy amennyiben komolyan bringázni akarsz mindenképp ruházz ber egy középkategóriás bringára. Nem bánnád meg. Nem lenne vele gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!