Miért nem kattog ilyen keveset a váltó?
18 fokozatos Shimano marokváltóról van szó(hátsó)...tekerem a váltót, és csak 2-t kattog, és utána már nem is lehet tovább tekerni. Az alsó két fokozatra nem is tudtam vele leváltani. A két kattogás alatt nagyjából a többire átváltott, csak az alsó kettőre nem.
Nem nagyon értek a biciklikhez....ezért gondoltam, hogy itt megkérdezem hátha valaki tudja mi lehet a baja....esetleg valami komoly, vagy dobjam a szemétbe, vagy meg kell pucolni és be kell állítani pontosan...?
Ha valaki tud valamit tanácsolni, előre is köszönöm a választ!
Bocsánat, a fő kérdést elírtam:
Miért kattog ilyen keveset a váltó?
:)
A végállás határoló csavar nem jól van beállítva. Az egyébként arra jó, hogy ne dobja le amikor a szélsőm kerekekhez érsz, a láncot. Ha az beljebb már megállítja a lánc mozgását, akkor nem fog tovább váltani, mint az engedi.
Még az is lehet, hogy a bowden hossza nincs jól beállítva, de először ezt a végállás határoló csavart kell megnézni a lánc átdobó rendszernél hátul és a pedálnál is. Lehet, hogy csak ennyi a gond.
Viszont ha nem jól lesz beállítva, akkor bedobja a láncot a fogaskerekek mellé a végén és olajos kézzel szedheted ki onnan. Ahhoz meg majd be kell lazítani hátul a lánc feszítőt és utána lehet könnyen a helyére tenni, amikor nem feszül a lánc.
köszönöm a segítséget! ha nem fogom tudni megcsinálni, akkor lehet csinálok videót. :)
köszönöm, hogy próbáltok segíteni! :)
Vagy elviszed valami bringa boltba és ott pik-pakk szakszerűen beállítják neked valamennyiért. Itt azért érdemes tudni mit hogy és hova kell állítani.
Elsőnek át kell látnod az egésznek a logikáját, aztán érdemes csak a beállításhoz nyúlni amikor tudod mit kell elérned pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!