Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit jelent pontosan a, ,...

Eobard Thawne kérdése:

Mit jelent pontosan a, , részhajrá" kifejezés országúti kerékpárban?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok outiban, lesz egy versenykiírásban találkoztam a kifejezéssel, ,,ráwikipediáztam", de nem sokat találtam. Valaki kiokosítana?
2013. okt. 14. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem sok versenyt nézek, de valami olyasmi, hogy verseny közben akár több ponton is kijelölnek helyeket, ahová aki elsőnek ér be jóváírást kap (talán levonnak az idejéből).
2013. okt. 14. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
részhajrák általában kritériumversenyeken fordulnak elő, megvan adva, h teszem azt egy verseny 30 körös, minden 5. körben részhajrá. annyit jelent hogy minden 5. végén hajráznak a versenyzők, általában pontot kapnak érte, ami befolyásolja a verseny végeredményét.
2013. okt. 14. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Kerekparverseny a napi szakaszokon kivul, valojaban pontverseny. Ezeknek a pontoknak a megszerezhetosegere, hogy ne csak a varomanyos futamgyoztesnek legyen ertelme tekerni, az etap kritikus reszein, mas-mas fajta pontszerzo helyeket jelolnek ki. Altalaban kategorizal hegyihajrak vannak, de ha nincs elegendo domborzat, akkor normal terepeken beiktatnak reszhajrakat.

Ezeken a hajrakon azok a szokeveny versenyzok is szerezhetnek pontot, akik a befuton valojaban a kozepmezonyben vegeznek. Pontverseny allasa szerint osztjak ki a kulonbozo szinu mezeket, a tobbnapos versenyeken.

2013. okt. 16. 08:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindegyik választ, kielégítők voltak 100%-ban!!
2013. okt. 17. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!