Te milyen büntetést szabnál ki a "forma 1" kifejezés használatáért?
Ha a Sándort lehet Sanyinak hívni, akkor miért ne lehetne a Formula 1 Forma 1.
A jelentése a szónak nem változik, csak rövidített forma.
Nem hiszem el, hogy ez a legnagyobb bajod az életben..
Én nem állítottam hogy nullára pontoztad le.Persze ezzel azt akarod mondani hogy többen is úgy gondolták hogy nincs igaza.
"A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarul rendszerint Forma–1)"
Wikiről másoltam.
Szerintem ezen ne vitatkozunk kérdésedre válaszolva nekem jobban tetszik úgy hogy Forma 1 mint úgy hogy Formula 1. :)
Ja bocs nem is azt kérdezted hogy mért mondjuk Froma 1nek hanem azt hogy büntetnék-e. :D :D :D
Nem büntetném mert mindenki úgy beszél ahogy tud. :) :)
"A jelentése a szónak nem változik, csak rövidített forma."
Öööö, de, változik. Hogy egy szótárat idézzek: "Formula (Sports) A set of specifications, including engine displacement, fuel capacity, and weight, that determine a class of racing car."
"Wikiről másoltam."
Tehát ha oda van írva, akkor jogosan mondhatod annak? Miért is van odaírva? Mert a sok észlény ezt használja, mert nem bírja kimondani a nevét.
"mindenki úgy beszél ahogy tud."
Hát én is valami hasonlót gondolok, hogy csak a magyaroknál lehetnek ennyire hülyék, hogy nem bírnak valamit a nevén nevezni. Helyette adnak neki egy teljesen más jelentésű nevet. (Ez nem a Sándor -> Sanyi, hanem a Béla -> Sanyi kategória, kedves #4-es)
"Nem hiszem el, hogy ez a legnagyobb bajod az életben.."
Gyere át a magyar politika témába, ott kérdezek nagyobb problémákról is! ;) Itt még az is a problémám, hogy a 6 eddigi válaszból min. 3-ban szép nagy kreténség található.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!