Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ilyen rohadt drágák a...

Miért ilyen rohadt drágák a mai világban a biciklik?

Figyelt kérdés
Régen jó biciklit már lehetett venni 20EFt ért most meg 50EFt alatt nincs normális bicikli

2013. okt. 10. 09:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azért azon a 13 éves biciklin már elég durván el lehetnek kopva az alkatrészek.

Ha csak egy ismerősöm példájából indulok ki aki nem akarta kicserélni a komplett hajtást a biciklin. Én mondtam neki, hogy a lánc már durván nyúlott és a láckerekeken is látszott, hogy kopottak.

Végül kicserélte ezeket. Majd meglepődött, hogy mennyivel könnyebb hajtani a biciklit, mint korábban.

Én nem bíznám rá az életemet a 13 éves alkatrészekre, mert valószínűleg csúnya vége lenne, akkor amikor épp működnie kéne mondjuk a féknek egy durva fékezésnél és mondjuk elszakad a bowden vagy a fékpofa málik szét, mert ugye a fékgumi is eléggé elérik ennyi idő alatt.

A küllők meg a felnik is szépen el tudnak fáradni ennyi idő alatt, a külsőkről már nem is beszélve.

2013. okt. 11. 16:44
 12/20 A kérdező kommentje:
Azért én ezzel vitatkoznék mert nem csak 1987 ben lehetett olcsóbban is jó biciklit venni hanem tizen pár évvel ezelőtt is most nem csak mtb kre gondolok hanem pl schwinn csepel 20-25FT ből márt volt tuti bicikli ma meg 20-30EFt ért selejtet vesz az ember.
2013. okt. 12. 11:10
 13/20 A kérdező kommentje:

tegnap 16:44

azért erre ne fogadj mert ez a bicikli esztétikán kívül (ugye csak használja az ember) tipp topp bicikli nemrég volt szerelőnél ellenőrízve,a felniket kellet picit centírozni és más gond nincs könnyen lehet hajtani meg minden.Én nem állat módjára használok egy biciklit,de bármimet megnézheted telefon,motor,stb... minden rendben van a telefonomat pl újnak nézték pedig már nem is lehet ilyet kapni 2 ismerősömnél is különféle bajjal halt meg az ilyen telefon nekem meg 5 évesen még a gyári aksi van benne.

2013. okt. 12. 11:14
 14/20 Ice-T ***** válasza:
48%

Régen 1994-ben kezdtem komolyabban kerékpározni, akkor vettem egy LX szettel szerelt GT kerékpárt, Marzocchi olajpatronos villával, 122 ezer ft volt akkor! Miközben egy fizetés kb 20-30 ezer? Tehát kb 5-6 havi fizu volt ez a bicaj akkor. Ezt ma egy Deore/SLX szintű géppel lehetne összehasonlítani, valami normálisabb hidraulikus csillapítású villával. 200-220 körül megvan újonnan. Ráadásul hidraulikus tárcsafékkel nem kantifékkel mint annó. Ebből következtetve manapság még olcsóbbak is lettek nemhogy drágábbak.

Az megint más kérdés, hogy amikor bejöttek az Auschan meg Tescó "kerékpárok" a köztudatba 19990-ért meg 29990-ért akkor onnantól kezdve rengeteg ember úgy gondolta, hogy ennyibe kerül egy kerékpár. Közben meg olyan bringát vett ami még gyerekkerékpárnak se menne el, olyan gagyi fékkel és váltóval volt szerelve, mindenféle szabványt nélkülözött. A jó minőségű bringa régen is minimum 1 havi fizetés volt! Ma már lehet kapni jó minőségű bringát hobbi célra 1 havi fizetésnél kicsit kevesebbért is. Tehát az az állítás, hogy manapság drágábbak a bringák egy baromság. Persze vannak sok százezres gépek vagy akár milliósak is, csak éppen el se tudod képzelni azon micsoda iszonyatos technika van. Azért annyi.

Meg azon is szoktam röhögni amikor apuka bejön a bringa boltba húzza a száját még a 60 ezres új brimngára is, hogy de drága, miközben már sok évvel ezelőtt behitelezte a fullhd tv-t otthonra 200-é amin nézi az sd adást meg a dvd felbontást, de elmondhatja hogy neki fullhádéje van ám és azon nézheti az éjjel nappal budapestet.

2013. okt. 12. 16:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Ice-T válasza:

Mindegy nekem akkor is felesleges az ultra drága bicikli én csak biciklizem és nem hegyet mászok vele vagy több ezer kilométert tekerek vagy mutatványozok csak szimplán hétköznapi felhasználó vagyok és szeretek biciklizni de lassan ez is a gazdagok sportja lesz mint ahogy minden más.

2013. okt. 12. 23:09
 16/20 Ice-T ***** válasza:
Miért lenne csak a gazdagok sportja? Már megint lököd itt a hülyeségeket. :) Mondom egy jó minőségű új bringát, hobbi célra már tudsz venni kb 60 ezer ft-ért. Ezt azért össze tudja gyűjteni még egy átlag ember is. De aki ennyit se akar rá költeni, használtan akár már 30 körül ki lehet fogni jó állapotú kerékpárt, persze azt előtte szervizzel át kell nézetni, nehogy átverés legyen és még rákölthetsz ugyan ennyit. Ha valaki versenyezni akar akkor valóban mélyebben a pénztárcába kell nyúlni.
2013. okt. 13. 12:42
 17/20 anonim ***** válasza:
34%

tipikus magyar gondolatmenet... gazdagok sportja... ha kicsit megerőltetnéd magad és utána néznél a gyártási technológiáknak, és a fejlesztési időbe/munkába ami egy valamire való kerékpáron van, nem csodálkoznál mit kell megfizetni.

a jobb gazdasági helyzetben lévő országokban egy komoly kerékpárt (500e ft+) pár havi fizetésből megtudnak vásárolni az emberek.

inkább gyűjtök magamnak hónapokig és vásárolok egy komoly kerékpárt mint egy szaros, széthajtott, fos BMW-t. mert ugye ez a magyar trend...

2013. okt. 13. 18:01
 18/20 anonim válasza:
Az infláció se magyarázhatja hogy ilyen drágák. 700 Ezres bicikliknél is drágábbak vannak, 2.7 milliért pedig már van Skoda Fabia, az eleje tiszta VW Passat. És kocsiban sokkal több alkatrész van, legalább 3ezer féle. Motor, váltó drága és összetett szerkezetek. Szerintem extraprofit van a kerékpárokon.
2016. jún. 21. 19:00
 19/20 anonim válasza:
Azért mert jelenleg EU-ban ~50%-os a vám a normál kerékpárokra és alkatrészeikre. Az elektromos kerékpárok még rosszabbul jártak, náluk a vám ~80% (!). Ezt az európai kerékpár gyártó kartell lobbizta ki, hogy ne legyenek igazi versenytársaik. És még így is sokszor olcsóbb az EU-n kívülről behozott kerékpár, el lehet képzelni mekkora profittal dolgoznak az EU-ban a gyártók.
2020. ápr. 27. 14:01
 20/20 A kérdező kommentje:

# 19

Tehát lehet olyan,hogy mondjuk egy 500EFt bicikli csak mondjuk 100EFt lenne?

2020. ápr. 28. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!