Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha 2,5 km -en át dombon...

Ha 2,5 km -en át dombon felfelé tekerek 10km/h val az mennyire jó?

Figyelt kérdés
verseny bicós 13km/h val ment felfele gondolom nem először járt arra én 3x mentem fel most 2x is és 10km/h megvan végig. nem most kezdtem hanem enyhébb emelkedőn tekertem mindig. erősödhetek tőle és jobban fogom bírni felfele ? mennyi kcal-t égetek el ezzel kb?
2013. szept. 28. 21:54
 1/8 Dreigang ***** válasza:

Pontosabb adatok alapján, pl. milyen a bringád, az áttételed stb., és pontosabb kérdésfeltevés után kaphatsz válaszokat.

A "mennyire jó"-ra pl. csak kérdéssel lehet korrekt választ adni: mire?

2013. szept. 29. 00:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Ennyiből lehetetlen megállapítani. Egy biztos, ha kifáradsz a végére, akkor erősödhetsz tőle.
2013. szept. 29. 09:27
 3/8 A kérdező kommentje:

1/1 azt hogy hány fogas nem tudom.

mtb öszteleszkópos huszon valamennyi kg

2013. szept. 29. 13:30
 4/8 anonim ***** válasza:
és milyen domb az? %-ot tudsz mondani saccra?
2013. szept. 29. 20:12
 5/8 A kérdező kommentje:
18% ra saccolom.
2013. szept. 30. 12:45
 6/8 anonim ***** válasza:

És te magad hány kiló vagy? Mert ugye nem csak a bicó súlyát viszed fel, hanem a magadét is. A szintkülönbséget is lemérhetnéd nekünk, pl. ha berajzolod az útvonalad itt:

[link] , akkor megmondja, hogy mennyi az összes szint az útvonaladban. Vagy ha egy turistatérképen a legmagasabb és legalacsonyabb pont különbségét ki tudod nézni, közelítésnek az is jó.

2013. szept. 30. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:

A 18% emelkedés irreális. Ez azt jelentené, hogy a 2,5 km alatt 450 m szintet másztál, ami - ha mondjuk 250 m tengerszint feletti magasságról indulsz, ami elég tipikus az országban, 700 m-re jutsz fel. 700 m körüli csúcsok azért már inkább a hegységeinkben vannak. 10%-os emelkedőnél már kirakják a táblát az autóknak, hogy meredek emelkedő.

Egyébként, ha összehasonlítási alapot szeretnél:

* a Mátraháza-Kékestető országút kb. 10%-os,

* a Pilisszántó-Pilisszentkereszt országút legmeredekebb része (kb. 600 m) 12% körüli. Ezen eddig három különböző biciklivel mentem fel, mindháromnak fel-felemelkedett az első kereke menet közben.

Szóval tényleg mérd le azt az emelkedést. Ha leírod ide, hogy honnan hova mész, én is lemérem neked.

2013. szept. 30. 18:53
 8/8 A kérdező kommentje:
kiderült hogy 6% emelkedő felfele.
2013. okt. 1. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!