Ha 2,5 km -en át dombon felfelé tekerek 10km/h val az mennyire jó?
Pontosabb adatok alapján, pl. milyen a bringád, az áttételed stb., és pontosabb kérdésfeltevés után kaphatsz válaszokat.
A "mennyire jó"-ra pl. csak kérdéssel lehet korrekt választ adni: mire?
1/1 azt hogy hány fogas nem tudom.
mtb öszteleszkópos huszon valamennyi kg
És te magad hány kiló vagy? Mert ugye nem csak a bicó súlyát viszed fel, hanem a magadét is. A szintkülönbséget is lemérhetnéd nekünk, pl. ha berajzolod az útvonalad itt:
[link] , akkor megmondja, hogy mennyi az összes szint az útvonaladban. Vagy ha egy turistatérképen a legmagasabb és legalacsonyabb pont különbségét ki tudod nézni, közelítésnek az is jó.
A 18% emelkedés irreális. Ez azt jelentené, hogy a 2,5 km alatt 450 m szintet másztál, ami - ha mondjuk 250 m tengerszint feletti magasságról indulsz, ami elég tipikus az országban, 700 m-re jutsz fel. 700 m körüli csúcsok azért már inkább a hegységeinkben vannak. 10%-os emelkedőnél már kirakják a táblát az autóknak, hogy meredek emelkedő.
Egyébként, ha összehasonlítási alapot szeretnél:
* a Mátraháza-Kékestető országút kb. 10%-os,
* a Pilisszántó-Pilisszentkereszt országút legmeredekebb része (kb. 600 m) 12% körüli. Ezen eddig három különböző biciklivel mentem fel, mindháromnak fel-felemelkedett az első kereke menet közben.
Szóval tényleg mérd le azt az emelkedést. Ha leírod ide, hogy honnan hova mész, én is lemérem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!