Kerékpár sebesség mérőt hogyan kell felszerelni?
Vettem egy ilyet a románoktól, de semmi használati útmutató nincs hozzá. Hogy kell ezt felszerelni a biciklire?
Nem vagyok nagy szakember, így a saját szavaimmal írom le.
Azt a kerek részt amire a mérőt kell rakni rögzíted a kormányon. A kábelt levezeted az első kerékhez (én közel a kerékagyhoz raktam), szintén rögzíted.
Azt a kis kerek fém vackot pedig rászereled az egyik küllőre. (lehetőleg egy szintben legyen a kerékagyhoz vezetett érzékelő résszel)
A sebesség mérőn pedig beállítod a kerék átmérőjét.
Leírni nehéz. A mágnest az egyik küllőre, vagy kettőre, mellé a szenzort a villára a megfelelő magasságba, aztán a vezetéket felvezetni az egyik fékbowden mentén a kormányig, és a tartót a kormányra úgy, a kijelzőt bele lehessen csúsztatni.
Szerintem nézd meg egy bármilyen egyszerűbb vezetékes sebességmérő használati utasítását, ezek ugyanazokból a részekből állnak, ezért a felszerelése is hasonló. Cateye, Sigma, stb. Talán a kijelző beállítása a kerékátmérőhőz másképp lesz, ezt ki kell tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!