Hogy kell felszerelni az alsócsöves váltókart normálisan?
Van ugye az országúti vázon kétoldalt az egy-egy szem, amire a karok rámennek, és ezekhez van csavar is, amivel rögzíteni lehet őket. De ha rákötöm a bowdent a karra, beállítom, és meghúzom az imbuszt, hogy ne "lifegjen", akkor oké, viszont ha eltekerem a kart (váltanék), akkor a csavar (ahogy várható volt) kilazul, a váltó rugója visszarántja a kart, a bowden laza lesz, és a váltás nem történt meg. A kérdés az lenne, hogy kell-e oda valamiféle extra, vagy esetleg speciális kiképzésű csavar, ami folyamatosan szorítja a kart annyira, hogy ne "lifegjen", de a pozícióját is megtartsa. (Meg ha esetleg egy ilyen alkatrésznek van speckó neve is, akkor azt is várnám)
Hálásan köszönöm előre is!
szerintem nincs meg minden alkatrésze a váltókarnak (egy kép sokat segítene)
én a hasonló problémát egy régi simplex váltókarnál egy sima körmös alátéttel oldottam meg [link]
de biztosan hiányzik valami, ha egyből elhúzza a váltó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!