Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Van egy 26 -os MTB kerékpárom,...

Van egy 26 -os MTB kerékpárom, hogykell karbantartani, beállítani és milyen szerszámok (összes) szükségesek a javításokhoz stb?

Figyelt kérdés
A kerékpárom: MTB , 26 -os , Tárcsafékes , öszteleszkóp

2013. aug. 30. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Összes szerszámot inkább nem írnám le, mert hosszú lista lenne. Legegyszerűbb egy kerékpárosoknak összerakott szerszámkészletet vásárolni. Abban kb. van minden. Legfontosabb szerintem a + - csavarhúzó, imbuszok, esetleg csavarkulcsok.

Karbantartás:

Alapvető dolog a lánc és a fogaskerekek takarítása. Ha nagyon koszos akkor ajánlom, hogy vedd ki a kereket és drótkefével menj át a fogaskoszorún párszor, utána ronggyal törölgesd át. Láncra egyszerűbb láncmosót venni és abban áttekerni párszor amíg tiszta nem lesz. De lehet ronggyal is persze, csak akkor kicsit tovább tart az alapos tisztítás.

Váltó állítást érdemes megtanulni, erre keress rá Googlen. A váltó minőségétől is függ, hogy mennyit fog kelleni állítani, én mondjuk mivel sokat használom a bringát azért 3 havonta meg szoktam nézni.

Fékeknél arra figyelj, hogy szabad kézzel ne fogd meg a tárcsát. Lehetőleg sehogy sem fogd meg, csak ha muszáj. Utána használj technikai benzint, hogy a zsíros ujjlenyomatokat eltávolítsd róla. Mivel a tárcsafék elég precíz szerkezet, a keréknek mindig ugyan oda kell visszaülnie. Ha nem ugyan oda ült vissza, akkor van egy alapszabály: SOHA nem a kereket állítjuk a fékhez, hanem a féket a kerékhez.

Levegős teleszkópoknál érdemes figyelni a nyomást a teleszkópban. Általában 2 havonta érdemes megnézni. Ezt olyan általánosan írtam.

Azt hiszem ennyi ami fontos. A többire rájössz magadtól is :)

2013. aug. 30. 22:38
 2/3 anonim ***** válasza:

elsore tescos csodanak tunik...akkor felejtsd el a karbantarast....de majd rajossz

hameg komoly bico inkabb vidd szervizbe...nem egy otthon takolt bringaval talalkoztam aminel a valtobeallitas azt jelentette a: vegallasallitocsavarok ossze-vissza eltekerve b: bowdenfeszessegallitas pedig hogy kioldja a csavart meghuzza fogoval es visszakoti es csodalkozik hogy nem jo....

fekallitasnal is figyelni kell, hidras tarcsa egyszeru mint a pofon, mechanikussal csak a szivas van, nem lattam megnormalisan hazilag beallitott mechas feket csak oat ami oldaliranyba 10centire gorbitette a tarcsat fekezesnel..stb stb...

baromi sok gyakorlassal otthon is elsajatithato a szereles, de addig meg sokat fogod szervizbe vinni a haziganyolas miatt..:D

bar mondjuk egy atlagbicos nem vesz eszre semmit...rosszull van beallitva a valto? azt hiszi a valto rossz es vesz egy meregdragat...nem mukodnek parhuzamosan a fekpillangok?...szerinte rossz a fek es vesz egy meregdragat...kattog a monoblokk tekereskor???...azt hiszi rossz a csapagy, es meregdragan lecsereli....vaagy addig hasznalja mig szet nem esik...kisgeneral szervizben??? ahhhh ok ugyos csak becsapnak majd en...sajna ez a mai gondolkodas, de hat ez van

2013. aug. 31. 20:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Előzőre reagálva csak annyit, hogy én is már 4 éve foglalkozom bringákkal napi szinten. Ugyan nem boltban vagy szervizben dolgozom, de ismerősök már jó ideje hozzám fordulnak segítségért és az ebből adódó sok internetes cikk, videó alapján lassan mindent elsajátítok. Boltba is gyakran bejártam azelőtt okosodni, ott jobban értenek hozzá szóval komolyabb bringánál tényleg jobb, ha hozzáértőre bízzuk a szerelést, ha nincs tapasztalatunk és megfelelő eszközeink.

A leírásból ítélve pedig tényleg valami 60.000 alatti bringa lehet, amit szerintem nem érdemes fejleszteni, mert a végösszeg drágább lesz, mint egy új...Összteleszkópos bicikli 250.000 felett kezdődik valahol.

2013. szept. 5. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!