Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik a megfelelő kerékpár?

Melyik a megfelelő kerékpár?

Figyelt kérdés
Kemény, nehéz terepen való túrákra (heti kb 400-500km)alkamas kerékpárt keresek. Nem igazán vagyok témában az ilyesmivel. Jól jönne pár tipp. Milyen típust lenne érdemes beszerezni stb stb

2013. aug. 4. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

300e, de inkább 350e alatt ne nagyon nézegess. Ha kemény terepen akarod használni és még heti 400km menni is. A fenntartás sem lesz olcsó, a kopó alkatrészek miatt. Lánc, lánckeréksor és ugye a hajtómű. Ezzel a használattal 4-5 havonta cserélni kell a láncot és a lánckeréksort és kb 10-12 havonta a hajtóművet is. Plusz még az egyéb alkatrészek amik el-el kopnak.

Ha meg még akarsz gyereket, akkor azért gondolkozz el ezen a távon. Heti átlagban 300km-nél már felejtős a gyerek, hogyha hosszútávon teker valaki. Feltéve, hogy férfi vagy.

2013. aug. 4. 21:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Nő vagyok.

A heti 400km egyszeri vagy max kétzeri alkalom lenne, pár hetes túrára jelentkeznék.. de ezt nem volt honnan tudnod.

Van még rá egy évem, hogy kispóroljam a pénzt, szóval, ha tudsz segíteni, megköszönném :)

2013. aug. 5. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Értem. Azért a 400km egy héten az elég kemény. Főleg nehéz terepen.

Ha most egyáltalán nincs biciklid, akkor nem fog menni a heti 400km. Főleg a terep. Ahhoz sok gyakorlásra van szükség, hogy az ember biztonságosan tudjon közlekedni terepen.

A napi 60 km meg nagyon sok ha nincs hozzászokva az ember.

Először venni kellene egy olcsóbb akár használt biciklit amivel hozzászokik az ember a tekeréshez, meg a bicikli kezeléshez. Aztán egyre nehezebb utakon gyakorolni.

Különben se a 400km nem fog menni, sem a nehéz terepen közlekedés. Ez utóbbiból még komoly sérülések is lehetnek.

2013. aug. 5. 17:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem hosszú távon akar az ember ennyit menni, akkor nem kell annyira drága kerékpár, bár ez terepfüggő is, hogy mit igényel. De ha sokat megy az ember, akkor nem árt ha jobb a minősége.
2013. aug. 5. 17:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Rendelkezem már egy egyszerűbb biciklivel...a felkészülés pedig beütemezve.

Bicikli téren kérném a segítségetek!

2013. aug. 6. 15:33
 6/6 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy aztán milyen kerékpárt vettél, illetve bevált? Köszi!
2015. júl. 31. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!