155 centi vagyok,26-os kerékpár megfelelő lenne nekem, vagy inkább 24-es kellene?
26"-os (kerékméretű) bicikliből a legkisebb vázméret kell neked: kb. 14"
28"-as (kerékméretű) férfivázas bicikliből: kb. 50-es váz
Női vázasból: szinte tökmindegy, csak ne legyen túl hosszú.
(átlagos vázméret mellet rövid stucnival, hajlított kormánnyal jó lehet)
A gyerekkerékpárok közt vannak 24"-osak. Olyat ne vegyél.
A BMX-ek 20"-osak. Olyat se vegyél.
A népnyelv a mountain bike-okat és társait hívja 26-osnak, az elnevezés a kerékméretből adódik, és a hagyományos bringákat 28-asnak, ami szintén a kerékméretből adódik. Egyik sem tévesztendő össze a vázmérettel, amit montinál zoll-ban, a másiknál cm-ben adnak meg. Ennél többet nem írok, mert csak összezavarodsz (annyi kerékpárfajta és szakág, vázgeometria, kerék- és vázméret-kavalkád létezik).
Neked valami ezekhez hasonló bicikli kéne:
Nyilván megfelelő méretben.
A gyerekülés sosem tartozék, azt külön kell megvenni.
Szia!
Én 154 cm vagyok! :)
Inkább a váz méretét nézd ami 49-51 között van, amin kényelmesen ülsz és tudsz tekergetni! Sajnos ez ritka a használt piacon de akad!
Remélem segítettem!
Ági
Végül sikerült szereznem egy nekem való 26-ost, kicsi vázzal (47), ez tökéletes, abszolút rám szabták. :) Nem is volt könnyű egymásra találnunk, de most már nagy a szerelem. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!