Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárbaj-mit tegyek?...

Kerékpárbaj-mit tegyek? Részletek alább.

Figyelt kérdés

Vettem szaküzletben egy 28-as női városi bringát, 41 ezerért tavaly év elején.

Mikor próbáltam vele menni, fordulni, nem igen mertem vele, féltem , hogy leesek. Az eladónak mondtam, hogy ez lesz az első bicajom felnőtt koromra, mert gyerekként csak nagyon ritkán bicikliztem az akkori camping-gel. Amúgy sem vagyok magas, 163 cm, tehát utólag rájöttem, hogy nekem ez túl nagy. Mégis ezt erőltette.

Visszamentem a boltba, ahol vettem, és elmondtam a bajom,

azt mondták, hogy ők beveszik, majd árulják olcsóbban 40 ezerért vagy még kevesebbért, így biztosan el tudják adni, mert jelenleg egy 28-as női bicaj 48 ezer Ft.

Örültem nagyon, visszavittem, persze pénzt majd csak akkor látok, ha eladják.

Mellesleg ott a boltban vettem egy campinget 40 ezerért, és ez való nekem, tökéletes.

1 hónap eltelt, semmi hír. Elküldtem egy ismerősömet a boltba, hogy érdeklődjön már egy 28-as városi bicaj iránt, milyenek vannak mennyiért.

Az eladó meg sem említette Neki, hogy lenne egy szinte új bicaj olcsóbban. Ott volt a 28-asom a boltban és újként árulják 47 ezerért, hiszen összesen 3-szor ültem rajta, tehát tényleg lehet újként árulni. Viszont nem is ajánlották Neki az enyémet, hanem egy másik 28-ast.

Mit tegyek? Meghirdethetném a neten 38 ezerért, de hogy hozzam el a boltból? Elhozhatom egyáltalán?

Felszámolhatnak pénzt a tárolásért?

Másrészt a netről nehezebben kel el, mint egy szaküzletből, gondoltam, ezért is adtam be a boltba, de nem adják olcsóbban,így szerintem nem kapom meg az árát mostanában, viszont szükségem lenne a pénzre.

Vagy hirdessem meg a neten, és majd sétáljak be a boltba a vevővel,akit én szereztem?

2013. júl. 25. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:

van valami szerződésed a bolttal ? az mit ír ,ha te mégis elhoznád onnan ? + ménem mész be te a boltba ,hogy mi van a bicajjal és akkor látod ,hogy ott van újként hirdetve 47-ért és akkor meg tudod mondani ,hogy nem ez volt megbeszélve

am szerintem hozd el és vidd el több kerékpár boltba ahol vannak használt kerékpárok ,hogy mennyiért veszik meg lehet máshol egyből fizetnek + hirdesd neten pl aprod , jófogás itt a nyár talán megveszik

am milyen bicajról van szó ?

2013. júl. 25. 23:47
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem igen értek a kerékpárokhoz, mert ha értettem volna, sosem veszek meg egy ekkora méretű biciklit :-(

de annyit tudok, hogy egy Schwinn Csepel városi bicikli.

Hogy hány sebességes nem tudom, sajnos azt sem, hogy agyváltós-e vagy sem. Nyerge modern, a kormánya ívelt.

A papírját nem olvastam el, nem érdekelt, csak hogy tudjak vele rendesen biciklizni, ami nem jött össze-de a camping-gel igen :-)

Természetesen be fogok menni a boltba, mert szeretném látni a saját szememmel, hogy hogyan is árulják. Semmilyen szerződésem nincs a bolttal, csak szóban egyeztünk meg, talán szerződés kellett volna ??!!!

Persze ment a zöld kéz

2013. júl. 26. 00:16
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

most nem tudom jól értem-e

te most vettél ugyan ott egy campinget 40 E ft-ért (amit kifizettél )+ ott hagytad a 28ast ?

vagy otthagytad a 28ast és elhoztad a campinget ? mert ha az utóbbi akkor csak simán becserélte és akkor nem jár vissza neked semmi a 28asból ,mert ugye egy az egybe cserélte , de ha fizettél (40E ft-ot) + a cangát is otthagytad akkor lehet nagy a baj , mert most mi a garancia arra , hogy odaadja a pénzt ha eladja ? + hogy bizonyítod azt , hogy tiéd volt a bicikli + ki van fizetve! én szerződés nélkül biztos nem hagytam volna ott + van az a mondás ,hogy "A szó elszáll, az írás megmarad."

holnap menny el a boltba és próbáld meg elhozni a bringát pl hogy mégis kell ,mert egyik barátodnak odaadod vagy valamit találj ki hozd el inkább te add el

remélem nem ba*tak ki veled ,mert papírok nélkül nem tudsz mit csinálni

2013. júl. 26. 01:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Fel kell tenni a netre,van egy csomó ingyenes hirdetési lehetőség,akkor hülyeség még a biciklisnek tárolásért fizetni,meg még amennyivel lehúz. Bicikliboltba sem érdemes eladni,max ha beszámítja egy másikért. Mert (csak mondok valamit) van egy 6-8 ezret megérő bicajod,nem ad érte csak 3-4 ezret ,hogy rátegye a hasznát eladásnál,másképp meg sem éri neki,de neked ez meg nem üzlet. Fel kell tenni expresszre meg ilyen helyekre irányárba kicsivel többet kell kiírni,mint amennyit ér,mert úgyis mindenki alkudni szokott.
2013. júl. 26. 09:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes kommentet, mentek a zöld kezek.

Vettem egy campinget ott a boltban 40 E-ért, és a 28-ast otthagytam, pénzt nem kaptam érte, majd ha eladják, akkor.

Akivel mentem, őt ismerik, tehát tanú lenne rá, hogy megállapodtunk szóban. Azért vittem el a boltba, mert úgy gondoltam, hogy ők jobban el tudják adni, mint én.

El fogok menni az üzletbe mindenféleképpen.

Viszont kisvárosban élek, itt nincs is használt kerékpárbolt, ahova elvihetném, ezért marad csak a net. Sajnos azonban épp mostanában volt kiárusítás 1-2 kerékpárboltban, ahol 26 ezerért (!!!!) kínáltak bicajokat. Így mennyi az esély rá, hogy legalább 35 E-ért el tudnám adni a 28-ast biciklit?

Másrészt, ha ránéz a leendő vevő, elhiszi, hogy csak kipróbáltam, azaz szinte új? Nem hisznek manapság az embereknek. Képes lenne csak 20 ezret adni érte.

Na, emiatt vittem el a boltba.

2013. júl. 26. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!