Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik downhill kerékpárt...

Melyik downhill kerékpárt vegyem a kettő közül?

Figyelt kérdés

Az olcsóbb, amit az Obiban láttam: [link]

És a drágább, tárcsafékes, ezt a Praktikerben kapni: [link]

Jobban járnék, ha az obisat venném és felszerelném tárcsafékkel? Mindjárt vége a nyárnak, szereztem már bukósisakot is, ha megvenném az egyik kerékpárt remélem jövő héten már tudnék a hegyről lefelé száguldozni :)

2013. júl. 13. 14:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ja igen majd el felejtettem:

Az összeteleszkópos bicikli nem egyenlő a downhill biciklivel.

De ha tényleg ennyire sötét vagy, hogy ezt nem vagy képes felfogni akkor meg is érdemled.

2013. júl. 13. 18:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Nagyon ajanlom ezt a cikket:D

[link]

Valamit felreerthettel, egy alap dh vaz kerul 200ba, komplett dh bringa ami 200, azzal se mennek:D

Egy normal teleszkop kerul 150be, alap atutos kerekszett min 100, fekek ami er is valamit 50e/db, hajtas szintugy min 50es vagy a felett stb..konnyen kijon hogy alapcuccokbol felszerelt dh gep 500ezer alatt nem jon ki...de ami tenyleg komoly inkabb masfel milla (fox 40 telo, SramX0 szett, CBrothers kerekek, Nicolai vagy morewood vaz..stb)

Ha nincs ra keret akkor kezdheted merevvazassal is, es evek alatt osszejon valami komolyabra ha tenyleg akarod csinalni...

anno nekem Fireball vazba volt boxxer duplavallas, louise fekekkel, foleg alap cuccokbol..sokpenzt beleoltem de idejebe rajottem hogy mas stilus ami hozzam valo...te is gyujts, epits, es ne legy turelmetlen..az aruhazi sz@rokat meg hagyd...1reszt eletveszely, masreszt ciki:D

2013. júl. 13. 20:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezekkel nem fogsz hegyről lefele száguldozni... Max. lassan gurulni.

Teleszkópoknak semmi mozgása, tehát elég rázóssá teszi majd ez az utat, aztán hogy egy komolyabb tempóban mit bírna.. Hát nem sokat, ezek messze vannak egy Downhill-től, és bizony amit mondtál 200 000 FT-tól, az számít egy gyengébb DH-nak, nem ez a 2, amit linkelték, de ha már ezek közül akarsz választani akkor minden képp a másodikat válaszd, az még talán-talán valamit bírna.

2013. júl. 14. 01:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Én megértelek kérdező, mert ezeket a keserves felismeréseket a legtöbben átéltük a kezdetekben. Szar ügy, hogy ilyen k. drágák, de abból indulj ki, hogy egy monti, amivel már gond nélkül túrázhatsz erdőn-mezőn és nem kell mindig valamit tuningolni rajta, az már egy százas. És ez még nem versenygép kategória, ahol jóval brutálisabbak a terhelések. Ha meg a DH-t komolyan gondolod, hogy a hegyoldalon 60-al hasítasz lefelé, oda csak minőség jöhet szóba.
2013. júl. 14. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:
3 évet bringáztam ilyen DH bringáknak nevezett fémtárgyakat birtokló emberkékkel. Ha 10kilóméternél hosszabb távra mentünk akkor érdemes volt egy cserebringát vinni szétszedve a hátizsákokban, mert valami úgyis eltört/elromlott mindig: pl törött hajtókar, váltó, villa, váz, tengely, megomlott csapágyak és racsni, szakadt lánc, stb. Mostanában meg akár 200km-es túrákra is elmegyek, ahol az 5-10 tagú csoport legnagyobb meghibásodása a láncporosodás, pedig nekem sem egy több százezres gép van, hanem kiválasztottam egy jobb gyártó használt bringáját.
2013. júl. 16. 23:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Elkezdesz kicsit összeszedettebben kerékpározni, és hamar találod ott magad, hogy a két fék kerül ennyibe, mint amitől te a boltból fordultál ki. :)

Zavarni fog ahogy a többi nyúlik, nem lineáris, hőre mászkál a nyomáspont, melegen máshogy fog, bizonyos pozícióban levegősödik, stbstb..

2021. márc. 19. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!