Létezik "városi mountain bike"? Milyen lehetőségeim vannak?
Kölyökkoromtól kezdve, mint a legtöbben, én is montival tekertem évekig. Egy-két éve vettem egy országúti kerékpárt, nagy tévedés volt a részemről, katasztrofális élmény volt városban elsősorban a görnyedés és a vékony gumik anti-járdaszegély jellege miatt. Azóta külföldön bérelős bicókhoz is volt szerencsém, ezek mind alacsonyátlépős, városi bivajok voltak, és hihetetlenül kényelmes volt egyenes háttal tekerni. De ezeket meg erősen rugalmatlannak éreztem, a padkák itt is gyilkosok, és az irányításuk nem annyira finom nekem.
Alapvetően egy montira vágyom, amin nem görnyed az ember, és amin kényelmes tekerni, de ha kell, akkor azért tud vagány jószág lenni. Városban tekerek, túrázni nem szoktam, de városi domborzat azért van. Van valami átmenet egy monti és egy városi között?
nekem 3 biciklim van, hosszabb túrákhoz országúti, rövidebb túrákhoz, valamint heti 4* aerob edzésemhez fixi,
Városban egy dirt/street wensont használok, járdaszegélyre fel le ugrálás, lépcsőzés fel/le tökéletesen kivitelezhető vele, én városban csak ilyen gépet használnék.
2: Köszi, ránéztem, tényleg olyannak tűnnek a trekkingek, mint amit nagyjából leírtam, íves a kormány meg minden. :)
3: Mindig kell egy kötekedő, aki cserébe még nem is tud érdemben hozzászólni a témához. Ha tehetem, úton tekerek. Megnézem, hogy hogyan kerülöd el Budapest belvárosában, hogy járdaszegélyeket kelljen megugranod alkalmanként.
Sperseus: Bitangul néz ki ez a jószág a képen, de nem túl alacsony? Lehet, hogy csak optikailag tűnik úgy, de olyan érzés, mintha nem tudnád rajta rendesen kinyújtani a lábadat tekeréskor, vagy csak ülésemelés után, amitől meg megint ott vagy a görnyedésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!