Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek hány km-t lehet...

Szerintetek hány km-t lehet tekerni egy átlagos mountain bike-al 1 nap alatt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 22. 18:08
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
(terep gumi van rajta)
2013. máj. 22. 18:09
 2/28 anonim válasza:
Nem mindegy milyen terepen vagy és milyen kitartó. Egy nap alatt 70 km-t is simán lehet tekerni, de azt nem hasraütésből csinálja az ember, edz rá. Számít hogy van-e kisebb gyerek is.
2013. máj. 22. 18:25
 3/28 anonim ***** válasza:
Tereptől és edzéstől függ. Könnyebb terepen és aszfalton akár 200km-t is lehet, nehezebb terepen max 100. Ezekhez viszont már kell egy jó kis edzettség, kitartás és a bringa is kifogástalan állapotban kell legyen.
2013. máj. 22. 18:50
 4/28 A kérdező kommentje:
Szerintem képes lennék 100-150 km-t tekerni egy nap. Aszfalton gondoltam. Sajnos trekking kerékpárom nincs.
2013. máj. 22. 18:59
 5/28 anonim ***** válasza:

Egy nap 24 orabol all! Egy atlag kerekparos (ha edzett) nagyjabol 20km/h-val teker, kvazi orankent nagyjabol megtesz 20km-t. Naszoval egyszeru matematika: 24x2okm=480km.

Tehat, matematikailag egy atlag ember, egy atlag mtb-on, egy nap alatt: 480km-t tud letekerni :)

2013. máj. 22. 22:04
 6/28 anonim ***** válasza:
93%
És aki folyamatosan 24 órát teker 20as átlaggal az nem ember vagy hazudik.
2013. máj. 22. 22:14
 7/28 anonim ***** válasza:

20-as atlagtempo egy egeszen barati adat, szinte minden kerekparos kepes ra ... okes, hogy a 24 ora egy kicsit tulzas, de valojaban csak elmeleti matematikai adatrol volt szo ... senki nem mondta, hogy akarki is tekerne folyamatosan 1 allo napot.

Viszont mivel a kerdes is altalanosan volt megfogalmazva, igy hat igen: egy egesz nap alatt 4-5szaz kilometer elmeletileg megteheto ... edzettebb kerekparosok tobbet is megtehetnek ... orszaguti bringaval pedig meginkabb.

Tenyleg csak a hitelesseg kedveert: tegnap a Giro-n 214km-t, 5ora es 14 perc alatt futott be az elso versenyzo (persze, hogy nem 20-as atlagot mentek) ... ez megint csak egy matematikai pelda (nem szamolva a termeszetes faradtsagot, a terepviszonyokat ... csak matematikailag) ... szoval egy profi akar ~1000km-t is megtehet egy nap alatt (persze tulzas ... csak elmeleti matematika!)

De a kerdesre konkretan valaszolva: Balaton kor nagyjabol 200km ... tok atlagos kerekparosok is, akarmilyen biciklivel is, siman korbetekerik egy nap alatt ... sokakban lehet meg annyi szufla, hogy akar egy kicsit meg tovabb menjenek, tehat szerintem egy nap alatt, egy atlagos bringas aki feszegeti a hatarait, siman es minden gond nelkul megtud tenni 300km koruli utat.

2013. máj. 23. 08:01
 8/28 anonim ***** válasza:

"Szőnyi Ferenc jóvoltából létezik egy 721 kilométeres 24 órás magyar csúcs, amit most sikerült megfejelned pár kilométerrel…" forras: [link]

24 oras temaban friss: [link]

2013. máj. 23. 08:19
 9/28 anonim ***** válasza:

[link] ... mindenki kiprobalhatja magat, de bulinak sem rossz.

(sok szajkarates most megmutathatja) :)

2013. máj. 23. 08:27
 10/28 Linkoln ***** válasza:
Én elég komoly szinten tolom, időfutam bringával, meg profi outikkal is tekerek. De egy átlagos montival (Amik kegyetlen szarok. nem a tiédre mondom de tényleg. Az átlagos monti a tömegszar amit 15ezer ftból kompletten összedobnak. Terepgumival borzalom. Én kikészülök 60km-en kegyetlenül. Meg akarok halni, és átkozom az egész kerékpározást, pedig tényleg keményen tolom, és nem vagyok puhány. Semmi képp sem nézném ki belőled h átlagos montival 100-150 simán meglenne. Szerintem, képtelenség.
2013. máj. 23. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!