Mi megcsinaltunk 300 km-t egy nap,csak mi edzesbe vagyunk,evente 5000 km-t tekerek,15 eves vagyok,en is terep gumival mentem
2013. máj. 29. 11:16
22/28 anonim válasza:
Edzettség kérdése. Mindenféle edzés nélkül, úgy hogy három éve nem ült bringán egy lány ismerősöm megtett montival egy nap alatt 120 km-t, de utána ki is volt rendesen. 18-20as átlagot lehet számolni (edzettség nélkül a pihenő időt nem számoljuk bele, edzett kerékpárosoknak pihenővel együtt), óránként-kétóránként érdemes megállni pihenni egy 10-15 percre, ezalatt elég jól regenerálódik a szervezet. Érdemes sok vizet inni, és keveset enni (persze relatív hogy kinek mi a kevés), energiapótlásra remek egy-egy csokiszelet, szőlőcukor vagy banán napközben, a nagyobb kajálást estére vagy reggelre időzítsük (ha nem kell egyből tekerni). Természetesen függ még a tereptől és a hőmérséklettől is, hogy mit bír az ember... én azt mondom, 120 km-nél nagyobb távot érdemes több napra osztani, főleg ha az ember cipel magával cuccot is. Cucc nélkül valahogy 200 km lehet a lélektani határ, ennél nagyobb távra már rendesen rá kell készülni, vagy nagyon ott kell lenni fejben és általános edzettségben.
2013. máj. 29. 14:29
23/28 Linkoln válasza:
Én tényleg elég komolyan kerékpározok, de még nem láttam montist terepgumival 300km-es túrán egy nap alatt.
Ha még is valós a szám, akkor az nagyon durva, egyáltalán nem mérvadó! 100nál akkor sem kéne messzebb menni.
2013. máj. 29. 17:06
24/28 anonim válasza:
Elolvastam a kommenteket:))))) Lassuk be, itt eleg sokan nem kerekparoztak 10km nel tobbet...brutalisan durva az a tomenytelen mennyisegu ostoba velemeny ami itt van. Ezek alapjan ha az ember raul egy biciklire akkor merthat ugye nem farad siman vegignyomja a tobb szaz kilometert merthat itt mindenki annyit megy lyukas meg lapos kereku biciklivel...ja meg a lany aki ement biciklivel 120 km-t nulla edzessel, annyi, hogy utanna kivolt:)))) sztem ha ez igaz lehet kb meghalt volna de minimum egy mento... jaj...megneznem, hogy a kommentelok mekkora hanyada tudna letekerni egyfolytaban egy sima uton akar 20km-t....egy nap alatt Letekert tavolsag edzettsegtol, kerekpartol, taplalkozastol fugg...olyan szamokkal dobalodztok , hogy sirok:))))
2019. máj. 13. 01:27
25/28 anonim válasza:
Tegnap nyomtam 206 km-t, egy 23 éves MTB-vel, 2,1"-os gumikkal, (nem vagyok edzett bringás, csak hobbista) 15,5 órámba telt! 80-90 km sima volt, 20 feletti átlag, meg is lepődtem, óó mondom még elérem este a tényeket :) 110-120 km után drasztikusan esett az átlagom, ott már 12-15 km-ként meg kellett állnom, 170 km után meg már 8-10 km-ként. Aztán amikor haza fele irányába fordultam akkor megint jobban ment. Cél a 300 km egy nap alatt, de az lesz vagy 22 óra kb.
2020. szept. 7. 14:26
26/28 anonim válasza:
Én sokat tekerek évi 2500 3000 kilométert a Balatonköröm így néz ki: 206,69 km átlagsebesség 20,7 max sebesség 53,5 aktiv idő 9 óra 36 perc,teljes idő 11óra52 perc,volt benne fürdés kajálás fagyizás azthiszem 4 megállás volt.
2021. febr. 4. 06:09
27/28 anonim válasza:
Már régi kérdés ez de be kell írnom ide, mert ezektől a választóktól
elájulok.
Itt a fele nem biciklizik az biztos.
Nagyon sok minden függ a megtett km től. Aki nincs edzésbe egy nap 10 és 50 km tud letekerni de őket meglehet úgy hajtani nehéz terepen hogy 5 km után leesnek a bicikliről.pl(feleségem).
Az edzetebbek 50 100 km aki komolyabban nyomja 150 200 km de az már kemény dió.
Én nem tartozom az erősek közé max 50 km 2 hetente vagy hetente egyszer tekerek. 70% földes ( ebbe van murvás, domb, puha mély por, ugrató,)30% beton.kb. A gép 29 lava dome 2,25 Maxxis gumikkal.Ez a max 50 km vagy 30 nekem pont egészséges. De ez csak az én véleményem.
2021. szept. 12. 15:00
28/28 anonim válasza:
Sziasztok ! Igaz a kérdés elég régi, de a saját tapasztalatom megosztanám. Kb. másfél éve kezdtem a kerékpározást egy használtan vásárolt 26 - os Scott MTB kerékpárral. Első sorban fogyási szándékkal, mivel 104 kg voltam. Tavaly május 1. - től november 7. - ig 3600 km - t tettem meg vele. Átlagosan 42 km - t tekertem, de ebben volt kevesebb és nagyobb kör is. Két nagyobb köröm volt ebben egy 70 km csak országúton, és egy 92 km vegyes terepen, ahol erdőben is volt ahol tolnom kellett 2 - 3 km - en. Előbbi júniusban majdnem 4 óra, utóbbi augusztusban 5 és fél óra alatt természetesen pár perces pihenőkkel. Nem mondom, hogy nem viselt meg, de teljesen amatőrként tettem meg mindezt. Sikerült 104 kg - ról lefogynom 88 kg - ra. Az idei évben már 55 km az átlagom eddig, és volt egy 82 km - es köröm most tervezek venni egy 28 - as trekking kerékpárt, mivel a montikat nem ilyen hosszú túrára tervezték, Ráadásul a 185 cm - es magasságommal 52 évesen nekem túl fárasztó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!