Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nézik le a fixisek...

Miért nézik le a fixisek azokat, akik más típusú biciklin tekernek?

Figyelt kérdés
Nem mindegyik fixis ilyen, de ami meglepő, hogy egy fixire specializálódott kerékpárbolt is legszívesebben melegebb éghajlatra küldte volna el azokat, akik mountain bikekal érkeztek, hogy vásároljanak...

2013. máj. 10. 08:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

kinek nem inge...

amúgy van egy barátom, ő is fék nélküli fixis volt, most rokkantnyugdíjas, de nem közúti balesete volt, egyszerűen egy lejtőn kicsúszott a lába a klipsz ből... a pedál pedig szilánkosra törte a lábfejét mire megsikerült állnia:)

2013. máj. 10. 14:01
 22/28 anonim ***** válasza:
Mert a fixi nagy divat lett. És ha valami terjedni kezd, akkor mindenkinek kell olyan, 10 évesen már fixivel kell villogni, mert az olyan vagány. Pedig szerintem ez a legveszélyesebb típus, alig van valami előnye, szerencsére itt Erdélyben nem igazán térnek át a hegyek miatt az egysebességesekre. Kerékpárboltok meg általában kerékpárosokból állnak, és sok fixisből kinézem, hogy inkább nem szolgál ki, ha nem fixis vagy.
2013. máj. 10. 21:35
 23/28 anonim ***** válasza:
56%

Ket dolgot felejt el szinte mindenki:

1./ olyan szerkezettel, aminek nincs fekberendezese, nem megyek ki a forgalomba ... egyreszt a KRESZ szabalya is egyertelmuen tiltja, masfelol viszont mindenki felelos a kornyezeteert is, kvazi felelosegteljes ember nem veszelyezteti mas emberek epseget.

2./ Fixi kimondottan palyakerekpar! Semmi keresnivaloja a kozutakon, nem oda valo. Sporteszkoz es nem kozlekedesre valo szerkezet (tudjatok nem mindegy: csapba-szarni, avagy szarba-csapni)

Az evolucios korcsulas most ott tart, hogy a fiukak is vasaljak a hajukat, emocionalisak es fixiznek :)

2013. máj. 11. 06:55
 24/28 Wadmalac ***** válasza:

#23:

Feljebb már céloztam erre, KÖHÉM rendeletben is egyértelműen szerepel a működőképes fékrendszer mint kötelező előírás.

Hasonló, de enyhébb kifogásaim vannak a görkorcsolyával és a gördeszkával szemben is, nem közúti forgalomba való. Csak azért enyhébbek, mert ritkábbak közúton.

2013. máj. 13. 07:18
 25/28 anonim ***** válasza:
A fék mellett szól (főleg fixi esetében), hogy egy láncszakadás lejtőn jó eséllyel párhetes gyógykezelést, rosszabb esetben koporsót jelent, ha nincs egyéb fék.
2013. máj. 13. 13:22
 26/28 Wadmalac ***** válasza:

Szögezzük le: a fék elhagyásának nincs semmi praktikus oka. Zárt pályán simán szükség nincs rá, csak túlsúly, ezért nincs.

De a közút más játék.

2013. máj. 13. 13:39
 27/28 anonim ***** válasza:

#19: "De a fék nélküliség miért divatfixisség? Most akkor én is divatfixis vagyok mert nincs egy darab fékem sem?"

Nos, a divaton kívül van bármilyen racionális indok a fék levételére? Lássuk be, hogy nincs. Az egyetlen amit hallottam, hogy jobban néz ki tőle a bringa - ez pedig a divat. Akinek esetleg a +20 deka a problémája, az szerintem nem üljön kerékpárra.

Ugye tudjuk, hogy a féknélküliség a pályafixik miatt lett divat, de az is nyilvánvaló, hogy pályakerékpárra valóban nem kell fék, ott aki fékez az veszít, viszont nincs forgalom se. Az a néhány emberke, aki a pályakerékpárra ment a velodromba forgalomban talán meg tudja indokolni a fék nélküli bringáját, de ilyenből elhanyagolhatóan kevés van (főleg, hogy a pályabringát a versenyzők nem szeretik szétcseszni a városban).

2013. máj. 13. 13:40
 28/28 brutálfutár válasza:

Nem tudom honnan jött ez a baromság hogy a fixisek lenézik a más bringával közlekedőket. Én a magam részéről akkor tudok csúnyán nézni, meg esetenként lekezelően, amikor egy 1,5 milliós gép mellett haladok el, legyen ez országúti, monti, BMX,DH, trial vagy bármi. Vannak olyan, mint én, akik azért fixiznek, mert gyorsan kell eljutniuk A pontból B pontba, de nincsd pénzük aluminium országutira, hanem inkább elmennek egy telepre és kukáznak maguknak egy sz@r vázat, majd a legolcsóbb fixi alkatrészekkel felépítik. ENNYI. Nem mindenki divatból fixizik. Nekem például munkaeszköz. Ha így fogod föl, hogy az én esetem vagy, akkor teljesen másként fogod látni ezt a problémát.

UI.: Ha valaha is elmentem melletted és csúnyán, lekezelően néztem rád bocsáss meg, nem akartam bunkó lenni. :)

2014. jan. 4. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!