Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nézik le a fixisek...

Miért nézik le a fixisek azokat, akik más típusú biciklin tekernek?

Figyelt kérdés
Nem mindegyik fixis ilyen, de ami meglepő, hogy egy fixire specializálódott kerékpárbolt is legszívesebben melegebb éghajlatra küldte volna el azokat, akik mountain bikekal érkeztek, hogy vásároljanak...

2013. máj. 10. 08:21
1 2 3
 11/28 Wadmalac ***** válasza:
Hozzátenném ehhez a bringával összenövős témához, hogy ahogy a dh-sok, triálosok, freeride-osok tapadnak a pedáljukhoz patent nélkül, hát minimum féltérdre előttük. :)
2013. máj. 10. 11:42
 12/28 anonim ***** válasza:
91%
Nekem 25 ezres hulladék montim van, és pont nem érdekel ki miért és hogyan néz le. Ha bolból kinéznek, akkor oda nem megyek többé és kész. De cserébe nem kell amiatt aggódnom, hogy ellopják a bringámat és nem kell 30 ezres lakatokkal mászkálnom :) Engem csak az zavar, ha a közlekedésben akadályoznak bringások, például úgy, hogy képtelenek felszerelni egy 500 forintos lámpát, mert az nem trendi.
2013. máj. 10. 12:12
 13/28 anonim ***** válasza:
68%

Fixis barom@rc? :))) Keresztezodesnel elem all ... valt a lampa ... fixis meg ott baromkodik a lampa arnyekaban, amikor en mar egy sarokkal beljebb vagyok :) ... maskor pedig: ott idetlenkedik elottem, hogy valamilyen uton-modon megtudjon allni.

Fixis? Kik azok? :) Olyan mint ha a gyalogosok kozott kiemelnenk a down korosokat es a mongol idiot@kat. :D

Ne foglalkozz veluk, ilyen furcsasagok is vannak a Vilagban ... ettol meg kerek a Fold es igy szines a kornyezetunk. En jokat rohogok az ilyen barom@rcokon ... amugy pedig az utakon es a hegyeken a fasorban sem vannak :)))

2013. máj. 10. 12:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Fixi olyan a kozlekedesben, mint egy lovaskocsi (vagy megall, vagy nem) :)
2013. máj. 10. 12:29
 15/28 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a fixisekkel ... mulatsogos szinfoltjai a kerekparos tarsadalomnak :)
2013. máj. 10. 12:30
 16/28 Wadmalac ***** válasza:
93%

Csak az elvakultságról: egy rettenetesen elborult fixis (lehetettt volna nem-fixis is, csak sajnos tipikus) habzó szájjal próbált győzködni (vitakultúra nulla, üres érvek stb.), hogy a bringás bukó veszélyesebb, mint fedetlen fővel tekerni. Persze rögtön akadtak pártolói is, jöttek a brit tudósok kategóriájú statisztikai adatokkal meg hasonló baromságok. A csúcs az volt, amikor azt írta valamelyik, hogy aki a gyerekére bukót ad, az egy mocskos gyerekgyilkos, ő sosem tenne ilyet.

Na ennyit a reális látásmódról.

2013. máj. 10. 13:07
 17/28 anonim ***** válasza:
88%
Erről eszembe jutott egy riport egy bmx es sráccal, aki egy 2*9 es lépcsőn ugrott le, ennek következtében eltörött mindkét keze, néhány bordája, és az egyik combja, mikor a riporter megkérdezte megbánt e a dologból valamit, a srác annyit mondott: igen, azt hogy nem volt rajtam bukósisak, hiszen simán ottmaradhattam volna:)
2013. máj. 10. 13:27
 18/28 Wadmalac ***** válasza:
89%
DH-s jóbarátom (országos amatőr első 10-ben van), ha leugrik a kedvenc presszónkba egy kólára (500 m lakótelepi mellékúton), akkor is beöltözködik, bukó, gerincvédő, ruha, kesztyű. Már kérdezték tőle, minek, el is mondta, egyszer nulla méter tekeréssel, a ház előtt, álló helyzetben akkorát esett, hogy eltört a bukója állvédője. Azóta sehova védőfelszerelés nélkül. :)
2013. máj. 10. 13:41
 19/28 anonim ***** válasza:

Kár hogy ennyire sok az ellenérzés a fixisekkel szemben, nem gondoltam. De tény, hogy egyre több fixis van az utakon, a legrosszabb hogy sokan nem tudják használni, és emiatt balesetet okoznak, és ezek miatt van az ellenérzés szerintem. De a fék nélküliség miért divatfixisség? Most akkor én is divatfixis vagyok mert nincs egy darab fékem sem? Negyedik éve nyomom a fixivel, fék nélkül, de még nem volt semmi gáz. De nekem a fixi az kikapcsolódás bent a belvárosban, mert tényleg teljesen más világ, más érzés, más hangulat. Az meg miért bohóckodás hogy nem tesszük le a lábunkat a lámpánál, hanem simán meg tudunk rajta ülni egyhelyben mozdulatlanul? Mellette rendesen országútizom, és én is nem egyszer tekertem már egy nap 200-250 km-eket.

Az viszont tény hogy sokan a fixisek közül csőlátásúak, de ugyanúgy mindenhol vannak ilyenek, montisok között is, országútisok között is.

2013. máj. 10. 13:41
 20/28 Wadmalac ***** válasza:
90%

"Kár hogy ennyire sok az ellenérzés a fixisekkel szemben, nem gondoltam"

Hát, szerintem kevesebb, mint részükről más felé, nekem nem tűnt fixis-ellenesnek ez a kommentsor se. Inkább bunkóellenesnek. Az nem csak fixis tulajdonság, a bunkó máshol is terem mint a gomba. :)

"egyre több fixis van az utakon, a legrosszabb hogy sokan nem tudják használni, és emiatt balesetet okoznak, és ezek miatt van az ellenérzés szerintem"

Szerintem nem is kell hozzá baleset, a fék nélküli fixizés magában hordja a baleset nagyon nagy esélyét, ez elég ok.

"Negyedik éve nyomom a fixivel, fék nélkül, de még nem volt semmi gáz."

Remélem te sem gondolod komolyan, hogy ez érv a féknélküliség mellett. Erről eszembe jut a vasúti átjárón pirosnál kövérgázzal "tegnap se jött" felkiáltással áthajtó autós anekdotája. :)

"Az meg miért bohóckodás hogy nem tesszük le a lábunkat a lámpánál, hanem simán meg tudunk rajta ülni egyhelyben mozdulatlanul?"

Aki ezt bohóckodásnak nézi, annak fogalma sincs, hogy ez mennyire praktikus és mennyire a rutint mutatja.

"tény hogy sokan a fixisek közül csőlátásúak, de ugyanúgy mindenhol vannak ilyenek, montisok között is, országútisok között is"

Ezt tapasztaltam sokat, igaz.

2013. máj. 10. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!