Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SPD pedál és cipő: Most...

SPD pedál és cipő: Most használnék először ilyen pedált és cipőt. Szeretném ha leírnátok, hogy mire kell figyelni, lehet-e használni országúti bringán, milyenek a tapasztalatok, stb?!

Figyelt kérdés

2013. máj. 7. 06:41
 1/6 anonim válasza:
Ez elég gyakori országúti kerón. Arra vigyázz hogy mindíg könnyen ki bírd akasztani mert nagy esés lehet belőle.
2013. máj. 7. 11:26
 2/6 Linkoln ***** válasza:

Nagyon jók a tapasztalataim. Hihetetlen jó. Ha megszokod nem akarsz majd nélküle tekerni, még a boltba sem.

Könnyű kiakasztani, megszokod. Néha tényleg el fogsz dölni vele.. :D De belefér.

Outin lookot szoktak, de majdnem ugyan olyan jó az spd. Már már észrevehetetlen a különbség. Viszont spd-vel tudsz menni gyalog is meg sok spd pedál másik fele taposós.

Én Look-os vagyok ugyan de spd is patentpedál szememben. Sok esetben indokoltabbnak tartom mint a lookost. De én edzek, napi szinten tekerek, és nem túrázgatok stb, így inkább look. Ha első patentpedálod, akkor spd legyen mindneképp!

2013. máj. 7. 15:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Én lassan 2 hónapja tanulom az SPDt. Volt pár tanulós bukásom (elfelejtettem, hogy be van csatolva a lábam és szimplán oldalra borultam, mint egy zsák). ELVILEG jobb a pedálozási hatékonyságot benne, de szerintem ha nem vagy versenyző, olyan rohadtul mind1...

Én speciel még ennyi idő után is félek bekapcsolni veszélyesebb terepen, ha egy köves, csúszós mászásnál csak egy kicsit is elveszted az egyensúlyod kb alig van pár tized másodperced, hogy kicsatolt és megmentsd magad a bukástól. Elvileg belehet ezt gyakorolni annyira mint a levegő vételt, egyeőlre nem tudom elképzelni hogyan...

2013. máj. 9. 11:53
 4/6 anonim ***** válasza:
és még annyit a könnyű kicsatolással kapcs. ha könnyűre van beállítva a kioldás, az ugyan olyan rossz, mintha nehézre lenne.
2013. máj. 9. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem trekkingen van ilyen, utólag rakattam rá. Jobb a hajtásteljesítmény. Ha egyszer kipróbálod, szeretni fogod. Én is nagyon féltem először. De egyszer sem borultam fel vele. Annyi volt a gond az elején, hogy nagyon szorosra volt húzva, és nem tudtam beakasztani a lábam. De egy kis kísérletezéssel be lehet lőni, hogy könnyen ki-és be tudd akasztani a lábad.

Útkereszteződések előtt már előre lehet készülni, nem éri váratlanul az embert. Ha az egyik láb szabad, akkor már gond nem lehet, nem fogsz felborulni.

2013. máj. 25. 21:50
 6/6 Linkoln ***** válasza:

Kivétel ha egyik láb szabad pl a bal, és az utolsó pillanatban valamiért még is jobbra döntöd a bringát.. :D Akkor eldölsz, úgy már nehéz kiakasztani és letenni hogy fenn a pedál magasan, bal láb kinn, jobbra dölsz. Reflexből erős kiakasztási kisérlet, de inkább jobbra fel ránt az ember, és lecsattan.

:D

Nem ijesztgetni akarlak, csak tényleg sajnos könnnyen el lehet vele dölni. De nem fáj, csak eldölsz..

2013. máj. 26. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!