Milyen kerékpárt vegyek, ha túrázni és országúti használatra szeretném használni?
Alu. 26, gepida mundo. nekem is ilyen van és nagyon kényelmes, jó a váltója, magas ülésnél könnyen lehet vele menni. megbiztató. sok sikert :) ezt ajánlom én újan 70k-ért vettem :)
[link] én újan 70.000 -ért vettem, nem tudom , hogy ez az eladó miért kér érte ennyit, de nézz körül ;)
A legfontosabb a megfelelő vázméret. Így sokkal könnyebben személyre szabható minden dolog(például hajtókarméret, kormánymagasság, stb). Nekem pl a magasságomhoz képest kissebb méretű mtb-m van, aminél 4-6 óra hátizsákos(2-3kg) tekerésnél már elkezd fájni a hátam, mert nem tudom megfelelő magasságúra állítani a kormányt.
Erre van egy jó kalkulátor, ami kiszámítja neked a megfelelő vázméretet:
Ezen felül itt van még egy jó mérettáblázat:
Egyébként ilyen célra élhető lehet a jobb 20"-os összecsukhatóktól kezdve(igen, vannak ilyen őrültek)a 28"-as trekingekig sokminden, de a nagyszámok törvénye alapján 26"-os merevvázas mtb-et ajánlanám. Ezekből van a legtöbb, ezekhez van a legtöbbféle alkatrész, továbbá használtan ezekből veheted a legjobb ár-érték arányú darabokat. Ösztelősokat azért nem ajánlom, mert ott több a mozgó alkatrész, éppen ezért több minden elromolhat. A súly miatt én aluvázasakat néznék, ugyanis ezeket könnyebb föl-le rakni a vonatokról, kevésbé fáradsz el tekerés közben, és a kissebb tehetetlenség miatt minimálisan gyorsabban és könnyeben tudsz gyorsulni/lassulni. Hasznos még a V-fék, melynél nagy a fékhatás, de könnyen kiszedhető a kerék, továbbá könnyen szerelhető/állítható. Végül ne feledkezz meg a csomagtartóról sem, ugyanis 1-2 napnál nagyobb utakat hátizsákkal nem lehet betervezni, sátoros szállás meg teljesen kizárt nélküle.
Nem kötelező, de hasznos dolgok:
-Teleszkópos Első Villa
-Rugós Nyeregcső
-Jól Szellőző Nyereg
-Dupla Falu Felni
-Erős, lehetőleg Hátsó Kitámasztó
-Szerszámtartó Táskák/Konzolok
-Defekt Védelelmes Külső Gumi(a deffektvédő szalag is jó lehet, de lassítja a biciklit)
-Jól variálható, több részes Biciklis Túratáska(Himalaya 30/50 litereseit tudnám ajánlani)
-Gyorszárásos Felnik(hátra nem minden esetben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!