Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpárt vegyek, ha...

Milyen kerékpárt vegyek, ha túrázni és országúti használatra szeretném használni?

Figyelt kérdés
Alu vagy acél? 28 vagy 26 colos? Típus? Milyet ne vegyek? Tudtok olyan boltot, ahol olcsón vannak bringák? Előre is köszönöm!

2013. máj. 1. 12:13
 1/2 anonim válasza:

Alu. 26, gepida mundo. nekem is ilyen van és nagyon kényelmes, jó a váltója, magas ülésnél könnyen lehet vele menni. megbiztató. sok sikert :) ezt ajánlom én újan 70k-ért vettem :)

[link] én újan 70.000 -ért vettem, nem tudom , hogy ez az eladó miért kér érte ennyit, de nézz körül ;)

2013. máj. 2. 08:52
 2/2 anonim válasza:

A legfontosabb a megfelelő vázméret. Így sokkal könnyebben személyre szabható minden dolog(például hajtókarméret, kormánymagasság, stb). Nekem pl a magasságomhoz képest kissebb méretű mtb-m van, aminél 4-6 óra hátizsákos(2-3kg) tekerésnél már elkezd fájni a hátam, mert nem tudom megfelelő magasságúra állítani a kormányt.

Erre van egy jó kalkulátor, ami kiszámítja neked a megfelelő vázméretet:

[link]

Ezen felül itt van még egy jó mérettáblázat:

[link]

Egyébként ilyen célra élhető lehet a jobb 20"-os összecsukhatóktól kezdve(igen, vannak ilyen őrültek)a 28"-as trekingekig sokminden, de a nagyszámok törvénye alapján 26"-os merevvázas mtb-et ajánlanám. Ezekből van a legtöbb, ezekhez van a legtöbbféle alkatrész, továbbá használtan ezekből veheted a legjobb ár-érték arányú darabokat. Ösztelősokat azért nem ajánlom, mert ott több a mozgó alkatrész, éppen ezért több minden elromolhat. A súly miatt én aluvázasakat néznék, ugyanis ezeket könnyebb föl-le rakni a vonatokról, kevésbé fáradsz el tekerés közben, és a kissebb tehetetlenség miatt minimálisan gyorsabban és könnyeben tudsz gyorsulni/lassulni. Hasznos még a V-fék, melynél nagy a fékhatás, de könnyen kiszedhető a kerék, továbbá könnyen szerelhető/állítható. Végül ne feledkezz meg a csomagtartóról sem, ugyanis 1-2 napnál nagyobb utakat hátizsákkal nem lehet betervezni, sátoros szállás meg teljesen kizárt nélküle.

Nem kötelező, de hasznos dolgok:

-Teleszkópos Első Villa

-Rugós Nyeregcső

-Jól Szellőző Nyereg

-Dupla Falu Felni

-Erős, lehetőleg Hátsó Kitámasztó

-Szerszámtartó Táskák/Konzolok

-Defekt Védelelmes Külső Gumi(a deffektvédő szalag is jó lehet, de lassítja a biciklit)

-Jól variálható, több részes Biciklis Túratáska(Himalaya 30/50 litereseit tudnám ajánlani)

-Gyorszárásos Felnik(hátra nem minden esetben)

2014. júl. 1. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!