Kerékpárt vennék heti 2-3 használatra, de közel 100 kg vagyok. Milyet vegyek?
Végre az összes gyerekem abbahagyta a szopizást, így megszabadulnék a feleslegemtől. A heti 3 tornát szeretném kiegészíteni a bicajjal. Így mondjuk 2-3 alkalommal használnám egy héten mondjuk 1-1,5 órára.
És az ár számít, sajnos nem igen tudok sokat költeni rá. 30-40 ezer max.
Értem szóval sanszos, hogy egy MTB elbír engem is?
Milyen váz legyen, vagy pedál?
Végignéztem egy csomó bringás oldalt, de sehol nem írják, hogy max 80 kg a teherbírása mondjuk.
Aminek leginkább tartania kel a súlyt, azok a csapágyak. Kerekek és a hajtómű csapágy (középcsapágy, monobolk). Az olcsóbb, gyengébb minőségű áruházi, teszkós, barkácsáruházi, stb biciklikel ezen is az alacsony ár és eladhatóság kedvéért általában spórolnak. Gyengébb csapágyakat tesznek bele, amik nem bírnak akkora terhelést és hamarabb tönkremennek.
Magának a váznak ennél nagyobb terhet is el kell bírnia. Az acélváz általában nehezebb, több súlyt kell cipelned, nehezebben irányítható tőle a bringa, de olcsóbb. Az alumínium váz jobb ebből a szempontból, de drágább.
A pedál lényegében mindegy. Golyóscsapágyazott legyen. A műanyagok nálam egy idő után elkezdenek elrepedni, de azt utólag kicserélni ha szükséges nem egy nagy összeg.
Én azt ajánlom, hogy menj el egy biciklis boltba és ott érdeklődj, milyenek vannak, mennyiért. Esetleg nagyobb, de kimondottan sportszereket forgalmazó boltban (pl Hervis, Decathlon, Intersport, stb) is ki lehet fogni akciókat viszonylag elfogadható minőségben. Viszont ezek is 50eFt körül kezdődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!