Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit?

Milyen biciklit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig édesapán Scott mtb-jét használtam túrázásra, habár szinte csak sík terepen mentem(Zenta-Balatonalmádi például. Ez olyan 260kilométer volt.)

Azonban eljött az ideje a saját biciklinek, de nem tudom, milyet kéne venni.

Szeretnék néha egyetemre is azzal menni(220km sík út, néha dombos), viszont Erdély a Kárpátokkal is tervben van egy 2-3 hetes túra erelyéig. Meg a Horvát tengerpart is. Ergó használnám sok felé, sok helyen, ez miatt vannak kétségeim az országútit illetően.

Legszívesebben maradnék az MTB-nél, de sokat olvastam itt, és gyakran mondták, hogy nagy távnál óriási a különbség az országúti és a mtb, vagy a trekking között.

Szóval tanácstalan vagyok.

Trekking? Mtb? Országúti? Esetleg valami más?

2013. ápr. 12. 15:33
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Pontosan.:)

Köszönöm mindkettőtöknek, én szeretem ezt is, azt is. Majd még ki-ki próbálom őket, meg megkérdezek pár embert.

Üdv!

2013. ápr. 16. 22:37
 12/12 anonim ***** válasza:

Meg az utolso komment:) Valoszinuleg ezt a kerdest erosen befolyasolja a tanacsado kora is:) Blodul hangzik, de idovel bizony a derek az megerzi. Es ha nem vigyazol ra, akkor nagy szivas egy kialakult derekproblema 30+-oskent.

A peldamban emlitett triatlonos kollegaim amugy 50koruliek, nem fogjak a derekukat, hatukat terhelni ha nem szukseges.

Az outis kollega valoszinuleg a fiatalabb korosztaly, de te is. (Nagyon regen meg en is outival jartam mindenhova, hatizsakkal:), de akkor nem volt se valasztek, se penzem)

Egeszsegugyileg amugy napi hasznalatra a teljesen egyenes derekkal torteno bicozas ajanlott. errefele nem gaz felulni egy holland, nagymamam tipusu varosi kecskere, sot a legtobben azzal jarnak v. vmi trekking.

MTB-t, outikat nagyon specre hasznaljak, ugy ertem sportra 2. de sokszor 3. biconak:)

2013. ápr. 16. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!