Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncsprayel fújom a láncot és...

Láncsprayel fújom a láncot és az a baj, hogy a görgők le ragadnak egy jó ideig. Ez nem okoz kopást? Egy teflonos réteg van rajta

Figyelt kérdés
2013. ápr. 1. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem jó a kenőanyag.Én nem javaslom a fújos módszert,sokkal jobban tudod adagolni ha csepegteted kis olajzóflakonból.Műszerolajat,láncolajat vagy a kettő keverékét kell a láncra csepegtetni.Többször keveset,mert ha sokat teszel kifröcsög a felnire.

A teflonos cuccot el kell felejteni,az nem kerékpárra való.

2013. ápr. 1. 00:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is vettem láncfújó spray-t, egy kalap szer nem ér. Ráragad a láncra mint valami ócska zsír, összeszedi a port és undorítóan néz ki. Azóta csak kétütemű motorolajjal kenem, kiváló!
2013. ápr. 1. 01:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenki olyan olajat hasznal, amilyet csak akar, avagy amire penze van. Azert mert egyik-masik ezt-azt hasznal, attol meg nem kell lefikazni a masik termeket. Azok az anyagok, amik a lanc kenesere vannak kitalalva, azok nagy valoszinuseggel mind jok.

Lanckarbantartas a tisztitassal kezdodik, kvazi a kenes elott nem art kitakaritani a korabbi dzsuvat es akkor nagy valoszinuseggel semmi nem lesz ragacsos.

Akar flakonos, akar hajtogazas kenoanyagot hasznalunk, mindig az idojarasnak megfelelot valasszunk. Esos idore valo erthetoen surubb, vizallobb ... mig a higabb verziok a szaraz idokre valo.

Suru trutymakba ragadt por kevesbe koptat, mint a hig olajba ragadt porszemek ... ez utobbi kimondottan rossz megoldas, ezert a lohugy muszerolajak semmit sem ernek.

Teflonos cucc talan kicsit tulzasnak tunik, hiszen nincs akkora igenybevetel mint egy motorbiciklinel, vagy egy motoros lancfuresznel.

Magam reszerol a Motorex termekeit ajanlom: [link] (persze mas is jo lehet)

2013. ápr. 1. 07:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a zsír új láncra fújtam a sprayt, de mint mondtam, összeszed minden port. De víz alatti bringázáshoz búvároknak tökéletes, mert le nem jön az biztos!
2013. ápr. 1. 13:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Én motoros láncsprayvel fújok csak egy ideje, a biciklis dolgokban csalódtam - Putolinet, Castrolt, Repsolt ajánlom, ezeknél biztos nem lépnek fel ilyen problémák.
2013. ápr. 1. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!