Kedves Sportolók! Szerintetek normális/nem gond ha valaki akár napi 5 liter vizet is megiszik?
Nem baj, én még ennél többet is iszom. :)
Különben jó, mert ha mondjuk egy sportoló magas fehérjebevitelen van, (hogy megint magam hozzam fel, testépítőként 3 gramm fehérje/testsúlykilogrammm), így ugye a vese miatt is jó, plusz ugye C vitamin szedése...
Nuygodtan mehet az 5 liter, károsnak biztos hogy nem az:)
Örök élet !!!
Bárcsak én a felét meg tudnán inni
A sok víz NEM KÁROS !
A sok ,,szutyok" (málnák...) , az már igen !
Nem lesz gond belőle, van hogy én is megiszok annyit, nyáron nagy melegben még többet is.
Gondolom olvastad valahol hogy a nagy mennyiségű víz káros lehet, hát 5 liter az nem nagy mennyiség 24 órára elosztva, majd ha 20-25 litert iszol, akkor aggódhatsz! :-)
ivel ez kerekparos oldal, ezert probalom ebbol az iranybol megkozeliteni a dolgot:
Egy intenziv kerekparos (Contador-ek) a testsuly 3%-at veszitik el egy nagyjabol 5-6oras verseny alatt, mikozben 3x2000-es hegyet masznak meg.
Egy atlag ember normal fogyasztasa 1,5-2 liter naponta.
Nem tudom mit sportolsz, nem ismeretes mennyire terheled magad ... de az orvosod egy hulye! Valojaban az sem mindegy mit iszol.
Ha tul sok folyadekot iszol, felhigul a vered, felborul a keringesed es igencsak bajba kerulsz.
Persze ha pek vagy, aki egyesz nap a 80 fokban szenved ... ott talan elkepzelheto ... de amugy ez a napi ot liter egy kicsit sok.
Akkor is rendben van ez a mennyiseg, ha ket es felmeteres orias vagy, nagyjabol 180 kilos testsullyal ... de ha csak egy amolyan keszeg, konytaros forma vagy, belefulladsz napi ot literbe.
A mennyiseg nagyjabol relativ ... fugg az egyen alkatatol, fugg a terhelestol es fugghet akar az idotol is, hiszen van kulonbseg egyszerre 5 liter es egy egesz nap alatt elfogyasztott 5 liter kozott is.
Mennyisegnel sokkal fontosabb a minoseg: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!