Foglalkozásszerű kerékpározáshoz milyen öltözéket, egyéb eszközöket ajánlotok?
Egy hónap múlva kezdek el kerékpáros idegenvezetői munkámat. A cég biztosít igazából mindent (bicikli, öltözet, karbantartáshoz szükséges minden eszközt). Eddig ilyen szinten nem foglalkoztam a dologgal, sőt őszintén szólva mióta vezetek 8 éve, biciklin is csak a tréningen ültem pár alkalommal.
Milyen egyéb öltözéket, kiegészítőket ajánlanátok nekem?
Lábmelegítőt a tetoválásom miatt kénytelen leszek beszerezni, illetve profi kesztyű amiatt, mert a hüvelykujjaim könnyen sebesednek. Ezekből melyikek a legjobbak? Kesztyű hosszú, vagy rövid ujjú?
Cipő és kamásli között mik a használati különbségek úton és kemény terepen?
Előre is köszönöm, ha szakértő segítségre találok!
Labmelegitot nem a tetovalas miatt szoktak hordani :) hanem ha az idojaras megkivanja es tortenetesen rovidnadragban indultal el.
Kamasli a cipot egesziti ki es ennek hasznalata is az idojaras viszontagsagaitol fugg.
Alapvetoen hosszu nadragra lenne szukseged, akkor elmaradhat a labmelegito, de nyaron megpusztulsz majd a melegtol. Mindenkepp betetes nadrag kellene, foleg ha turazgatsz. Vannak akik idegenkednek a feszulos nadragoktol, de vannak olyan betetes nadrag egyuttesek, amiben feszulos betetes alsonadragon kivulrol normal suhogos nadrag van, de nagyon ebbe is berohadsz. Kantaros gatya azert jo, mert a mozgastol nem csuszik le a seggedrol, de problemasabb a kis dolgaidon konnyiteni. Azt hiszem ezzel a nadragtemat ki is meritettuk.
Kesztyu: ha nem vagy harcedzett kerekes, akkor a zseles tenyeru javasolhato, de megfelelo markolat sem art a kormanyra. Rovidujju jobban szellozik, de ha terepen es murvas/kavicsos talajon eltaknyolsz, serulhetnek az ujjvegek ... ezert talan sportcelra, abbol is inkabb a MTB-hoz es DH-hoz az hosszuujju a jobb valasztas.
Kamasli leginkabb a szeles/esos/dzsuvas idoben tesz jo szolgalatot, de gondolom olyan idoben nem fogsz idegenvezetoskodni.
Lenyeg a lenyeg: ne a bolt polcairol probalj turni magadnak valamit, mert tapasztalatom szerint elegy gyenge az arukeszlet ... de ... katalogusbol valasztva, ott minden adatot megadnak a ruharol (milyen idojaras viszontagsagokra, milyen homersekletre javasolt) ... csak arra is kell gondolnod, hogy a rendelgetes innen-onnan nagyjabol 2 het mulva teljesul.
En Castelli-t hasznalok, abban meg nem csalodtam, arra eskuszom. Nem olcso az igaz, de osszehasonlithatatlanul jobb minoseg az osszes tobbinel. [link] forgalmazza ... gondolom ha mint ceg keresitek fel oket, sokkal baratibb arat is kitudtok alkudni a listaarnal.
Cipoben Sidi-nel jobbat ajanlani sem lehetne. [link] -n most 25%-os akcio van, de a [link] -nel is talalhatsz ilyen cipoket.
Sidi SRS cipoi megintcsak nem az olcso kategoria remekei, de minden egyes alkatresze cserelheto (a cipo maga amugy sem megy tonkre), kvazi nem kell uj cipot vasarolnod ha mondjuk elkopik a talpa ... kicsereled amit kell es megint van egy szinte uj cipod (azert ez nem kis elony).
Nyeregre is erdemes odafigyelni, komolyan megtudja keseriteni a kerekparos eletet a szar ules. Ebbol megint csak ajanlanek egy nem olcso darabot, de eskuszom megeri az orult arat: Selle SMP (en a dynamic-ot hasznalom) es a [link] cegnel talalod ezeket.
Amugy mennyire vagy felkeszult a turavezetesre akar mentalisan (hiszen a csoportodert feleloseggel tartozol es mint vezeto, neked kell a legfelkeszultebbnek lenned), vagy akar fizikailag is?
Fura, hogy -mint irod- 8 eve nem bringazol mar rendszeresen, ennek ellenere turavezetessel fogsz foglalkozni.
Köszönöm a válaszokat! Egyesnek a részletes termékleírás, kettesnek az egy linket.
Kettes, mcdonaldsos minőségű biciklizésről van szó és egy elég nagy cégnél vagyok alkalmazásban, akik a kiválasztási procedúrájuk fejlesztésére nem keveset költenek. Mivel nem magyar cégről van szó, ide csókkal nem lehet bekerülni és a 4 éves aktív magyar és külföldi katonai szolgálatom, valamint az NBI/B-s kosárlabdázó pályafutásom fizikumban kompenzálja, hogy nem a biciklin ülve sportoltam az elmúlt 8 évben. Természetesen a vendégek védelmére minden rendelkezésre adott, saját mozgásminőségem javítására szeretnek beszerezni egy-két dolgot.
minden valasz egy valakitol jott, egyeske-ketteske ugyanaz :)
egyaltalan nem vitattam az edzettsegi szintedet ... csak mondjuk egy nyereg megszokasa is tobb napos folyamat, egy emelkedo megmaszasa sem megy csak ugy felpattanva egy drotszamarra
minden esetre szurkolok neked ... hajra
tingli-tangli bringazashoz viszont tulzas volt a Sidi cipot ajanlanom ... barmilyen (lehetoleg merevtalpu) cipo megfelel ... en eskuszom a patent kotesre, de ha nem sport celbol fogsz tekerni, akkor az is tok felesleges ... egyre figyelj csak: puhatalpu cipoben hamar elfarad majd a talpad
gatyabol mindenkepp betetest ajanlok ... nem harcedzett fenek nem birja sokaig a nyeregben
kamasli az esetedben teljesen felesleges
labmelegito azert nem rossz otlet, mert ha nem csoporttal vagy es inkabb rovid gatyaban lennel, hat nem veszed fel, de ott van ha kell
ne nagyon hordj pamut/gyapju termekeket, mert megtartjak a nedvesseget es konnyen megfazhatsz
ne csak akkor igyal valami folyadekot amikor mint rendesen megszomjaznal
kesztyubol valoban a tenyeren parnazott, zseles a legjobb, felso resze az evszaknak megfelelo legyen ... kormanymarkolat is nagyon fontos: nem kell semmilyen ergonomikus loszar, halal hulyesegek a kormanyszarvak es az a fajta kormanymarkolat a legrosszabb, aminek kulso rogzitogyuruje van ... a legegyszerubb szivacs kormanyveg a legjobb
amugy majd fogod latni, hogy a weboldalakon minden csodat kinalnak, de a boltban eleg szornyuseges az arukeszlet ... katalogusbol erdemes rendelni, de pontosan tudnod kell a markakra vonatkozo mereteidet, mert a bicosruhakban igen erdekes meretezesek tudnak lenni
a kovetkezo boltokat jol ismerem, egesz elfogadhato arukeszlettel es nekem meg semmi gondom nem volt veluk:
kormanymarkolatot is megtalaltam:
en erre gondoltam ... ez a legegyszerubb, de egyben a legnagyszerubb markolat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!