Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hol tanulhatnék meg biciklizni...

Hol tanulhatnék meg biciklizni ilyen idősen?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és nem tudok biciklizni, a szüleim kb. 6.-os koromban kezdtek el tanítani, de akkor pont minden ciki volt és nagyon nem volt ehhez kedvem. Most meg már pláne kicsit égő, hogy egy 4 évesnek is megy nekem meg nem, és nem tudom hol tudnék gyakorolni esetleg ahol nem látnak.

Előre is köszi a választ.

2013. márc. 10. 17:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinnem, hogy korhoz lenne kotve barminek is a megtanulasa, avagy kiprobalasa. Elhatarozas kerdese az egesz es ne foglalkozz masok velemenyevel. Ne felejtsd el, a jaras megtanulasa is esessel kezdodott.

Valoszinu vannak barataid, veluk vidaman megtanulhatsz barmit, max kozben jokat rohogtok a benazasaidon, de haveri kornyezetben ez egyaltalan nem kellemetlen.

Egy a lenyeg, ne a kozuti forgalomban tedd meg az elso gurulasaidat es ugyancsak nem javasolhato valamilyen zsufolt ter.

Menj ki egy kozeli parkba, vagy nagyobb jatszoterre (ez utobbinal ne akkor menj oda, amikor mindenki legelteti a gyermeket).

Felnott fejjel amugy sem olyan nehez mar megtanulni az ilyen dolgokat, mint gyermekkorban amikor meg a ketlabon jaras is bizonytalan. Elfogsz parszor esni, na bumm. Probald meg nem osszetorni magad.

Hajra!

2013. márc. 10. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább kéne keríts valakit aki segít megtanítani. Bárhol ahol nem forgalmas meg lehet tanulni. Lényeg, hogy olyan személyt keress aki nagyon türelmes. Tapasztalatból mondom, hogy ha olyan embert választasz aki az első két esésed után nekiáll csesztetni, akkor meg fogod utálni és lehet, hogy még sokáig nem fogsz foglalkozni a bringázással.
2013. márc. 10. 18:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van olyan ismerősöm aki harminc akárhány éves, és nem tud bicajozni. Bár igaz, ő a betegsége miatt nem tud, mert pontosan nem tudom mi a betegsége, de kicsit furán állnak a lábai, és furán is megy. Neki se cink, bár tény hogy nem a leg forgalmasabb helyeken tanulgat, de kb leszarja hogy ki mit gondol.
2013. márc. 10. 18:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egyedül csináld,keress olyan helyet ahol nem lát senki és nem mész neki semminek aztán hajrá.

A nyereg legyen olyan magas,hogy telitalppal leérjen a lábad a földre.Ha nincs egyensúlyzavarod és nem kényszerből csinálod hanem azért mert valóban akarod akkor szerintem hamar megtanulod.Ha el akarsz dölni akkor tedd le a lábad,de ne állj meg csak billentsd vissza magad és tekerj tovább.Az áttétel legyen könnyű,hogy ne tudj nagyon begyorsulni.Nincs más trükk,csak próbálgasd 20-30 percig ha nem jön össze akkor másnap próbáld meg újra.Néha az ember inaktív állapotban érez rá arra,hogy mit csinál rosszul.

Majd mond el,hogy haladsz.Sok sikert.

2013. márc. 10. 19:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Ja,hogy hol?

Mindenképpen sima úton.Korán reggel sok a kihalt utca,de azért várd meg amíg kivilágosodik.

2013. márc. 10. 19:55
 6/10 anonim ***** válasza:

ha kertesházban laksz, nyert ügyed van mert ott a kert biztos van 10 méternyi hely aho ltudsz gyakorolni

ha nem akkor meg mondjuk egy elhagyatott normálisabb úton amerre nem jár soha senki én ha a városomat nézzük kapásból 5-6 észt tudnék mondani gonodlom nálatok is van ilyen rész

2013. márc. 10. 20:45
 7/10 Linkoln ***** válasza:
74%

Ráülsz, egyik oldalra finoman átcsúszika középpontod, erősen elrúgod magad, és gurulsz. AMikro lassulsz vagy dölsz lerakod a lábad.

Így rugdosod magad egy darabig, aztán egyik nagy elrugaszkodásnál erőteljesen lenyomod a hajtókart és onnan már túl gyors vagy hogy elveszd az egyensúlyod.

2013. márc. 11. 15:44
 8/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nekem az tűnt fel, hogy majdnem minden válaszoló az esést emlegeti. Ne ijedj meg, egyáltalán nem biztos, hogy el fogsz esni. Főleg, ha úgy teszel, ahogy az egyik válaszoló is írta: a nyereg olyan alacsonyra legyen állítva, hogy leérjen a talpad (ne a lábujjad, spiccben!). Egyirányú, kisforgalmú utca, nagyobb parkoló, esetleg szupermarket parkolója olyan időszakban, amikor nincsen nyitva a bolt, pl. március 15.:) Á, nem biztos, hogy jó lesz most a március 15-e erre, mert eső vagy hó várható. Olyan időjárást válassz, ami nem fog "bezavarni" a házba, jó lenne, ha egy szuszra megtanulnád, mert igenis meg lehet! A "kihalt" terület pedig nem azért fontos, hogy ne lásson senki. Hanem azért, hogy az elején, amikor bizonytalan vagy, ne zavarjon meg senki, semmi. Hajrá, ess neki, határozd el, hogy ezen a tavaszon megtanulsz. Ne halogasd, mert ha most eldöntöd és feladod, akkor később még nehezebb lesz! Elhiszem, hogy cikinek érzed, de ha ez fontos neked, akkor tedd félre a szemérmességed.
2013. márc. 14. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:
61%
Ami még fontos hogy lehetőleg minél puhább talajon próbáld.
2013. márc. 15. 15:46
 10/10 anonim válasza:
Lejtőn kell először úgy, hogy nem tekersz.
2013. márc. 21. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!