Mit gondoltok, maximum milyen hidegben lehet biciklizni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 12:25
1/8 anonim válasza:
Van akinek már 5 fok is hideg .-20,30-ig szerintem simán lehet.Ettől hidegebbe meg már a motorizált közlekedés is akadozik,nehezebben indulnak a kocsik is be,szóval ha annyira hideg lenne, akkor semmivel nem lehetne nagyon közlekedni.
2/8 MrPifta válasza:
amennyire kibírod. A bicikli nem fagy le...
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, de pl. az utak elég csúszósak :D
2012. dec. 9. 16:39
4/8 anonim válasza:
-5 alatt már kell egy maszk... de talán tényleg az út csúszóssága a befolyásolóbb tényező, de ha nem esik hó/eső akkor vállalható. Mennyi volt a leghidegebb Magyarországon? -20-ban szerintem még lehet menni, csak öltözködés kérdése.
5/8 anonim válasza:
Azoknak, aki nem lekvárok :)
6/8 anonim válasza:
szerintem egy -20 alatt már csak arra alkalmas öltözetben, egy kb -100 körül jöhet a skafander... persze ebben az esetben már spéci anyagból kell készülnie a hajtásnak, mert az olajozás már nem megoldható, és nehogy eltörjön az a lánc... tehát az abszolút 0 az -273.15 celsius fok, amit a tudomány lelenlegi állása szerint nem érhetünk el, tehát leghideggebben, az ipari körülmények között előállított -196 fokos folyékony nitrogénben, arra megfelelő ruházatban, spéci anyagból készült biciklivel lehetséges...
7/8 Alex Fly válasza:
Normál esetben? Amíg meg nem fagy az olaj.
Pontosítva: nálam már fagytak be bowdenek, ilyenkor nyilván nem az igazi (váltóbowdennél nincs nagy gond, max egysebisként funkcionál, a probléma a fékeknél jelentkezik)...
Ettől eltekintve nem tudok olyan hideget, amely lehetetlenné tenné a kerékpározást (Grönlandot, Szibériát, az Antarktiszt is átszelték már keróval).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!