Ha ilyen 20-30km-t szeretnék biciklizni, többnyire elég sima aszfalton, de néhol van apró köves út is, akkor melyik bicikli a jobb, a verseny kerékpár vagy valami túrabicikli?
Az "apró köves út" mit takar pontosan?
Tapasztalat: 700x28-as gumival is kínszenvedés tekerni homokos/sáros úton, vagy murván. Most 700x20-asom van, azzal meg szinte lehetetlen (vagy csak lusta vagyok). Kemény burkolatra való.
Ballonos gumikat tegyél fel. Országútiba a legszélesebbet, ami befér a vázba (és némi kapaszkodóminta sem árt-mondjuk félterep gumik). Vagy pedig trekking/cyclocross/MTB/29er/satöbbi bringát vegyél, amelyekbe szélesebb gumikat tudsz berakni.
Defekt nincs több, fel kell fújni a gumit a gyárilag megadott üzemi nyomásra, és kész. Nekem is volt régi csepelem, három is, egy marathon sztár, meg két apolló. Ezek egyike sem igazi országúti, mindegyik az a fajta, amire ma azt mondjuk, " régi lasó kategóriás túrakerékpár".
Viszont belefér a 700x35-ös kerekem, míg az országútimba nem :)
Azt, hogy országutizom nem is a csepelre értettem, csak hülyén fogalmaztam:P a másik gépem egy 2 éves bianchi:)
jó felnikkel simán bírják az országuti bicók is az apró köves utakat, csak rohadt kényelmetlen tud lenni. A töltés tetején lévő utat ilyen kitaposott ösvényesnek tudom elképzelni, minél vékonyabb a kerék tapasztalatom szerint annál könnyebben elvágódsz az ösvény széléhez érve.. Sárban is jobb a monti, mert a vékony kerék csúszhat, + a sár ilyen hülyén elfordíthatja a kormányt, mint a finom homok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!