Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miben jobb egy mondjuk 350ezre...

Miben jobb egy mondjuk 350ezres outi mint egy 200ezres?!

Figyelt kérdés
Nem tudok konkrét biciklivel példálózni, de aki vesz mondjuk 350ezerért egy outit annak miért nem jó egy 200ezres? hisz így laikus fejjel azt mondom h egy 200ezres is biztos ugyan olyan jó mint egy 350ezres!
2013. febr. 9. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
felszereltségben, márkában, vázgeometriában, súlyban, terhelhetőségben, aerodinamikában, minőségben,
2013. febr. 9. 20:58
 2/9 Linkoln ***** válasza:

Üdv!

A 200ezres kategória középkategóriás, gyenge márkájú outi.

A 350 ezres nem olyan sokkal drágább, az, erős középkategória, az is jó, de nagyon hasonlít a kettő. A jobb márkák középkategóriás bringája van 350 körül.

Hogy a kérdés, jobb legyen, megdobom, egy fél misivel, legyen 800 ezres kategória.

Az már felső kategória, itt érezhető a különbség.

A felső kategóriás bringák, könnyebbek, sérülékenyebbek, romlékonyabbak. De, jobban mennek, és éppen erre van szükség némely esetben. Pl a nemtudom mire költsem a pénzem esetben (Ma olvastam ujságban elkelt egy kép 9 milliárdért -.- Akkor már inkább, ... akármi)

vagy a nagyon jó lenne egy picivel jobban hajtani (Pl versenyzők) vagy minden hobbin sportom, kikapcsolódásom a brngázás esetben.

200ezerért, középkategóriás merida, cube, focus stb kapható, azok erősek, bírják a kilómétereket. De nem lesz olyan gyors mint egy scott addict r1. Indokolatlanul nem éri meg. Indokolva igen, van rá indok? Valszeg nincsen, de ez érthető. (Nekem volt van is scott addict r1-em :D)

2013. febr. 9. 22:11
 3/9 A kérdező kommentje:
hogy lehet azt mondani egy 200ezres kerékpárra h gyenge?:) amikor rengetegen járnak gond nélkül a 25-30 éves outival:D és semmi gond nincs vele :D
2013. febr. 9. 23:22
 4/9 anonim ***** válasza:

a 200 ezres outi belépő kategória, profik nem használnak olyat még csak edzésen sem... egy rendes versenyre szánt kerékpár pedig annyiba kerül mint egy autó... tehát a 200 ezresre nyugodtan mondhatjuk, hogy gyenge, bár szerintem a vacak jobb szó...

tény hogy sokan járnak 25-30 éves biciklikkel, de azok nem is valóak többre, mint nagypapi tempóban eljutni a pontból b pontba...

2013. febr. 10. 00:58
 5/9 Linkoln ***** válasza:

Kicsit durva az előző válasz még ha igaz is.

A kérdező látszólag, nem versenyző, ezért is nem akartam nagyon messzire nyúlni.

A lényeg hogy a 20-30 éves bringák, (Nekem is van) elbírják, lehet velük tekerni, de semmiképp sem komolyan.

A 200ezerért, szerencsével kapni közép kategóriás alu bringát. De inkább 300-ért. Azok jól bírják, strapabíróak, designra majdnem olyanok mint a csúcskategóriások.

Az meg hogy a versenyzők olyan bringával mennek ami autó árú, nem teljesen igaz.

A profi kerékpárosok, igen, 2-3 milliós bringával, (Nem kell tőlük sokkal többet várni mint egy félmillióstól) de azért az amatör versenyzők java, csak felsőkategóriás alu, alsó kategóriás karbon 300ezer+-200ezres bringával teker.

2013. febr. 10. 10:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem az ar mindenkor tukrozi a termekbe fektetett eloallitasi energiat, a felhasznalt anyagok minoseget es az adott markatol elvarhato minoseget is.

(ergo: olcso husnak hig a leve)

200 ezres kategoria hobbi felhasznalasra ... mindennapi es hetkoznapi hasznalatra javasolt (regi fejlesztesu elkatreszek, ketseges minoseg, elonytelen korulmenyek) ... mondjuk ez is gurul nemileg

4-500 ezres kategoria amator sport felhasznalasra ... aktiv, sportos eletvitelhez javasolt (mar vannak jo minosegu alkatreszek es a vaz is legtobbszor egesz elfogadhato, eleg komfortosak) ... lehet mar kergetni a teljesitmenyt

1 millios kategoria amatoroknek kivalo versenybringak, profiknak edzogepek (komoly felszereltseg, kivalo vaz, mar szinte mindent tudnak ami egy orszagutitol elvarhato) ... amator versenyzesre kivalo

3 millio koruli orszaguti kerekparok kizarolag profiknak (legujabb technikai vivmanyok, preciz-pontos-uberfasza alkatreszek es tokeletesen tervezett geometriaju vazak) ... ezek mindenki almai szerintem, de a hetkoznapi halandonak tokeletesen felesleges.

2013. febr. 10. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Kerekparkiallitasokon, expokon, borzeken ki lehet probalni a legtobb kerekpart ... erdemes belekostolni a kulonbozo kategoriakba es akkor szemelyesen is megerezheted, hogy mik a kulonbsegek.

Nagyon nagy! Hidd el! Erdemes megtapasztalni.

2013. febr. 10. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk erdemes ezeken az arakon elgondolkodni ... jo tudni, hogy egy komolyabb karbonkerek szett, csak a ket kerek: 3-600 ezer korul vannak. 300 ha valahol akcios :)

Naszoval elkepzelheto, hogy van nemi kulonbseg egy 300 ezres komplett kerekpar es egy olyan fantasztikus gep kozott, aminek csak egyetlen kereke annyiba kerul mint az olcsobbfajta kistesvere :P

2013. febr. 10. 14:56
 9/9 Linkoln ***** válasza:

Én ezt valamelyest cáfolnám.

Inkább, az én véleményem, és az elöttem írók között van valahol a valóság.

Az én véleményem hogy valóban, sokkal több energiát ölnek bele, de az alsóbb kategóriás bringák, mondjuk 95 pontosak, és a maradék 5 pontért mindent megtesznek, mint egy fém finomításánál, hogy ne 99%os tisztaságú legyen, hanem 99,999999%-os pl, sok sok pénz árán.

Ha most csak az én bringámból indulunk ki (Scott addict r1) akkor nem igazán érezhető a különbség a scott addict r4 alsóbb kategóriás mása között.

Van, jobb az r1-es, de azért, ugyan az a geometria, és elképzelés, csak kevesebb pénz, és energia.

2013. febr. 10. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!