Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért hangosabbak a "jobb"...

Miért hangosabbak a "jobb" agyak? Vagy ez a racsni miatt van?

Figyelt kérdés

Pár ismerősömnek van 1Milla +os karbon bringája.. és ugye a legtöbbnél elég hangos a hátsó agy. Reteszel, vagy nem is tudom hogy szokták mondani. Ez miért van? Vagy esetleg a racsni.. a fogaskerekek miatt van?

Én is szeretnék már egy ilyen agyat, mert valahogy nekem ez a dolog bejön. Meg amúgy is egy Shimano 2200-as nem versenyzésre van kitalálva. Honnan tudom egy agyról, hogy ilyen tulajdonsággal rendelkezik?

2013. jan. 6. 19:43
 1/5 anonim ***** válasza:
hát ha az agy lenne a hangos, az régen rossz lenne, az agyak szép halkak, amiről te beszélsz az a racsni, de szerintem azt sem hangtartományban kell mérni... de amúgy meg bemész a kereskedésbe kezedbe veszed megpörgeted, és kiválasztod a leghangosabbat...
2013. jan. 6. 19:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor rosszul tudtam, köszi, hogy kijavítottál! :)
2013. jan. 6. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
A jobb racsnik pontosabbak, erősebb rugó van bennük stb, azért hangosabbak, de a benne levő kenőanyag is sokat számít. Az eléggé hangos Shimano racsnim egy kis olajazás után teljesen elhallgatott, persze továbbra is hibátlanul működött.
2013. jan. 6. 21:37
 4/5 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Igen a rotor, a kazettatest ad ki ilyen hangot.

Úgy képzeld el hogy a kazetta recés, mint egy fűrész körbe, és úgy illeszkedik az agyba. Az agyban 3 kis retesz beakad a fogakhoz, így eggyütt mozog az aggyal a kazetta. De ha szalajt, szóval ellenkező irányba forog akkor a 3 kis retesz a fogakon elcsúszik, és mindig mikor leesik a fogról a másik fog lábához csattan. A rugó erősségétől függ hogy milyen hangos, és attól hogy tiszta-e.

Minden modern kerékszettet ilyen módszerrel készítenek szinte.

Továbbá a akrbon bringákon, jól meghúzzák a küllőket, jó szoros a gyorszár, és az egész hátsó rész kong attól a kis mechanikától, így jellegzetes hangja lesz.

Keress sima versenykereket, beszálókategóriást, nagyon jók amúgy is.

Campagnolo a leghangosabb. Fulcrum racing 7, 5, campagnolo khamsin, vento, scirocco. Ha shimanos a bringa, akkor inkább mavic, bár azok halkak, vagy shimano r500+.

2013. jan. 7. 16:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a magyarázást és a tanácsot! :) +++++
2013. jan. 8. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!