Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit gondoltok Lance Armstrongról?

Mit gondoltok Lance Armstrongról?

Figyelt kérdés
Nyilvánvaló, hogy szedett valamit, de olyat szedett, ami nem volt tiltott, vagy tiltottat, csak volt valami szer aminek a segítségével mégis negatívak lettek a doppingtesztek? Volt bátorsága ehhez a betegsége után? Esetleg a doppingellenőrök korruptak?

2013. jan. 15. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Annyi sz.rkeverés megy tour-on belül, hogy öröm nézni.

Nem vagyok doppingpárti, de _csak_ attól nem lesz valaki olyan szintű klasszis, mint Armstrong. (megjegyzem: a Sky házatáján (is) érdemes lenne manapság körbenézni...)

2013. jan. 15. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:

"Szedett valamit"

abban az időben nem találtál volna olyat aki "tiszta" volt. Ez gyakorlatilag biztos. Hogy kikezdték Armstrongot ez várható volt. De ha más lett volna az első ennyiszer akkor mást "iktattak volna ki". Szerintem így sem von le semmit a sportértékeiből az hogy már nem világbajnok...

2013. jan. 15. 21:01
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem semmi gond a doppinggal, én legalizálnám nyugodtan csinálja aki akarja... Még fiatalabb koromban versenyeztünk, 2000res évek elején sokat, néhány ismerős mindig ajánlgatta is mit kéne szednem, mindig nagy élmény volt rájuk verni 1-2 km eket... szerintem az a legnagyobb dicsőség, mikor a dopping nélküli lenyomja a doppingoltat...
2013. jan. 15. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:

az élsportban mindenki szed.

a bringások között meg főleg.

most őt vették elő,ki tudja miért és szop.

kb ennyi a szitu.

2013. jan. 15. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Ben Jhonson kandadai sprintert is megelőzve ő a legnagyobb vesztese az élsportnak. Néha kihalásznak 1-2 embert a doppingolók tömegéből, majd nyilvánosan meghurcolják. Ne feledjük, tényleg minden tour induló nyom valamit. Amikor bejelentették, valamikor a 2000-es évek elején az egyik tour-on, hogy szigorítják az ellenőrzéseket, hirtelen összezárt a biciklistársadalom. Bojkottálták a versenyt 1-2 szakaszon el sem indultak a bringások, ha jól emlékszem. nyilván, aki tiszta lett volna elindul, de egy sem indult. Sajnálom Armstrongot, mert az életét tette rá, a szó szoros értelemben. Max 5-10 éve van az életből. A legjobb versenyző volt aki valaha versenyzett és elveszített mindent. Ennyi erővel az összes eredményt törölni lehetne a tour-on. A hátralévő életében pereskedhet végig.
2013. jan. 16. 10:18
 6/8 anonim válasza:

Vegyes érzelmek kavarognak bennem vele kapcsolatban:

Amit biztosra vélek:

1. Az elért eredményeihez nem elegendő kizárólag a dopping, tehát az akaratereje, kitartása még mindig csodálatra méltó

2. A Tour-on mindenki doppingol, noha valószínűsíteni lehet hogy Armstrong kapta a legkomolyabb labor-technikát, így doppingolók között is lehetett előnye fejlettebb szerekkel, dopping-technikákkal

3. Persze, hogy tagadta az egészet, mi mást csinált volna, képzeljétek magatokat a helyébe, kísérleti labor-bringást csinálnak belőled, aztán vidd el egyedül a balhét

Számomra még mindig nagyon nagy ember és sportoló és én egymagam túl kicsi vagyok ahhoz, hogy megítéljem vagy elítéljem.

2013. jan. 16. 15:18
 7/8 anonim ***** válasza:
ma már olyat is hallottam, hogy ha kiderül hogy tényleg amcsi laborbringás volt, akkor a teljes sportágat kizárhatják az olimpiai játékok közül:(
2013. jan. 16. 15:26
 8/8 Alex Fly ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy nem volt teljesen tiszta.

De az is, hogy aktív korában őt ellenőrizték a legtöbbször és legalaposabban -hiszen "kirakatember" volt-, és soha nem találtak semmit.

Szóval 1:1...

Az élsport -ezen a szinten- arról szól, hogy ki tud még egy kis pluszt kisajtolni magából; ehhez sok esetben "segítséget" is igénybe véve. A másik oldal, hogy ezeket a szereket kiszűrjék. Olyan, mint a haditechnika klasszikus képlete: egyik oldalról egyre erősebb ágyúk, a másikon egyre vastagabb páncélok. Armstrong -mint kísérleti nyúl- olyan eszközöket használt, melyek az akkori előírások szerint nem voltak tiltottak vagy egész egyszerűen ismeretlenek voltak. Azóta viszont ez megváltozott, így a jelenlegi szabályok szerint vétkes. 10 éve talált egy kiskaput és ki is használta -amiért most ítélik el. Ez viszont undorító...

2013. jan. 20. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!