Nehéz megszokni a fixit?
Kicsit bután tettem fel a kérdést, de nem tudom, hogy megfogalmazni.. szóval nehéz vagy sok idő amire az ember megtanul fixivel menni és megszokja?
Nagyon szeretnék egy fixit.. :) De biztos furcsa lenne egy cruiser után.. :D
Mikor először fixit építettem, annyit tudtam róla, amennyit olvastam, vagy videóban láttam, soha nem próbáltam. Mikor készen lett, kipróbáltam, azóta függő lettem, és ezzel már rengeteg embert megfertőztem azóta. Az elején iszonyatosan furcsa, hogy akarva akaratlanul meg akarod állítani a lábadat, de olyankor hirtelen nagyon meg lehet lepődni.. Hozzáteszem, ha 1 év fixi után felülsz másra, azon meg már szinte nem tudsz, nem tekerni:) Mindenki elsőre a skiddel próbálkozik, az elején pedálszíj nélkül nem fog menni, és amíg belejön az ember párszor biztos pofára vágódik, pedálszíj nélkül egy bizonyos áttétel után szerintem lehetetlen a skid, bár már láttam embert aki 51/14 el megcsinálta, nekem már 42/18 on sem kényelmes...
Pedálszíj vagy klipsz, esetleg spd kötelező, eleinte feleslegesnek tartottam, de egy velencei tó kör alatt egy dombról lefelé, mikor ki akartam próbálni milyen gyorsan tudok menni, jöttem rá, hogy a pedálszíj kell... Durva mikor ledobja a lábad a pedál, majd lenézel és magad alatt egy csontdarálót látsz, olyan sebességgel forogni, hogy csak a körvonalait látod... jah igen akkoriban még élt bennem a fék nélküli őrület...
sajnálom ha ezzel megsértem valaki önérzetét de fék nélkül 52/14 es áttétellel bármit elérhetsz,,skid,nite minden megy,
és hogy nehéz-e megszokni? az főleg a klipszet,,pl mikor mész az úttesten és a lámpánál 50 autó berreg mögötted,akkor nem várják meg hogy beletedd a lábad,,ott 40 km/h nál kell elintézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!