Tavasszal szeretnék venni egy fixit. Milyen véleményetek van ezekről a kerékpárokról, esetleg tapasztalatotok?
MINDENKÉPPEN VEGYÉL!!! Én tavalyig csak dirteztem
de már egy éve fixivel tolom. A legjobb ha csinálsz eggyet
de ha nem vagy még olyan szinten akkor VEGYÉL.
Nagy fixiőrület van mostanában, én már közel 10 éve fixizem... igazából városon bellül nagyon jó... amit nem értek az a fék nélküliség, nekem van első és hátsó fékem is, és mentették is már meg az életemet, de széttloccsant fejü biciklist is láttam már munkábamenet a busz alatt...
igazából az a baj a fixivel, hogy mostanában rengetegen veszik, aztán sírnak a skiddelés miatt, mert látják a videókban, milyen egyszerűen csinálják, aztán mikor először megpróbálod, a pedál áttdob a kormány felett, mert nem olyan egyszerű ám azt megállítani... a folyamatos tekerést sem gondolják át sokan... hegynek felfelé sokaknak hiányzik a váltó, de az igazi gáz hegynek lefelé, mikor is a bicikli gyorsulna, és mondjuk nincs a klipszben a lábad, és esetleg fizikai erőben sem vagy túl jó, akkor a pedál miután ledobta a lábadat, pillanatokon bellül átmegy darálóba, egy divatfixis féknélküli haverom, így törte szilánkosra a lábszárát:)
amúgy sokkal jobban érezni az utat, a gépet, én már ki sem bírnám fixi nélkül, de egy kezdő fixisnek újra meg kell tanulnia biciklizni, főleg megálni.
előző
Jah és sokan mondják, hogy fék nélkül a skid a fék, ez egy fatális nagy baromság, a skid egy jól mutató trükk, max kisebb lassításokra való, pl hegyről leflé hogy kordában tudd tartani a kecskét. az igazi fék nélküli fixizésnek a lényege pont az hogy nem állsz meg, csak a célállomáson, ott is lassítással és ellentartással. az igazi fixis nem skiddelget össze vissza, nem azt használja fék helyett, ő egyszerűen nem használ féket, nem áll meg, és próbálja legalább 200 méterrel előre beazonosítani az akadályokat, és megtervezni az útvonalat. összegezve a skid nem fék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!