Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A gumis teleszkópokról lelehet...

A gumis teleszkópokról lelehet venni a gumit, vagy nem jó neki?

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
le lehet, annak elméletileg csak porvédő funkciója van, de amire olyat raknak azt általában teleszkópnak sem nevezném.
2012. dec. 20. 20:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem jó neki. Poros versenyeken sokan tépőzáros porvédőt szerelnek fel, hogy a por ne szálljon rá a teleszkópra. Nem ok nélkül teszik rá egy-egy modellre, amelyiken meg nincs, annak másképp van megoldva. Az, hogy nem neveznéd teleszkópnak az talán azért van, mert valóban a teleszkópok többségére nem szerelnek gumi porvédőt, mert így 'vagányabb', de ezzel az élettartam is csökken. Karbantartást alig igényelnek, az én Rock Shox telómat is csak több száz kilóméter után tisztítom és még ekkor sincs benne szennyeződés.
2012. dec. 20. 21:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Mármint a becsúszószárakat, a teló még sose volt szétszedve.
2012. dec. 20. 21:39
 4/6 anonim válasza:
Ez attól függ, ha tesco szintü bicikli, akkor az nem teleszkóp hanem egy teleszkópnak kinéző tárgy, valaami porvédő szerepe lenne, de oly mindegy azoknak a ,,telóknak''. Ha komolyabb akkor természetesen ne szedd le. Az igazi teleszkópoknál(marzocchi, rock shox, manitou, fox stb) egy jó porvédő szimeringel ezt megoldják. Előttem lévő vállaszoló: nekem marzocchi teleszkópom van (ha pontosabban érdekel: 55 TST2 air) nincs rajta ilyen harmonika gumi, de nem is kell, ezeknél a teleszkópoknál, felesleg. Én évente szétszedem, olajcsere, ha kell o gyürüket cserélek, semmi gond nincs vele. Vagy nagyon vigyázik rá az ember, rak rá porvédőt stb, vagy ha komolyabban. Gondolod a dolgot nem tudsz rá annyira vigyázni, gyakrabban szétszedem, újra zsírozom cserélem amit muszály.
2012. dec. 22. 07:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy amelyikre gyárilag nm szerelnek rá, annak szimeringgel van megoldva, de amelyikre ilyet raknak, annak nincs más porvédő, ha leszeded, hamar tönkremegy.
2012. dec. 22. 09:33
 6/6 pocokroller válasza:
az a gagyi tesco-s kategóriájú telónal látszó dolgokon van...meg max a régi tipusú nagyobb teló márkáknál....nem érdemes levenni mert az amugy is gyér mozgás eltűnik mikor a KOSZ/SÁR/POR ÖSSZEROHAD a becsúszószáron és a belsejében.......új telóknál van nem a vagányabb küllem miatt nincsen ilyen rajtuk/hanem mert van egy porzáró szimmering ami rugózásnál lehúzza becsúszóra tapadt port és egyéb szennyeket! de szoktak tépőzáras védőt tenni a becsúszokra hogy ne sérüljön/ a becsúszó felülete! van porzáró/és olajzáró szimmering is,,,utóbbi az olajat (csillapítás) nem engedi ki a villa lábból...!! visszatérve az eredeti kérdésre: nem érdemes mert összerohad a villád..és lesz belőle egy merev villa!
2012. dec. 28. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!