Télen mennyire lehet kerékpározni?
Debreceni vagyok (ha ez számít valamit) és most akarok venni kerékpárt, hogy azzal járjak munkába mivel ez a legolcsóbb közlekedési eszköz hosszú távon! Télen is el lehet vele járni?
Persze ha az egész út tiszta jég akkor gondolom, hogy nem! De alapból?
Én is bicóval közlekedem nap mint nap(Budapesten), BKV helyett, de az idei volt az első tél, amit végigcsináltam így. Sajnos, bár a bicóm (Rockrider 5.0) sosem okozott csalódást, minden időjárási- és útviszonyok közepette szépen helytállt, gyöngyen tudtam vele közlekedni szakadó jeges-havas esőben, 20 centis hóban, -10 fokban egyaránt, sőt a jégen sem csúszkált, amikor meg az volt (gyári gumikkal) -- az eszetlen mennyiségű só azonban hazavágta, hiába csutakoltam, tisztogattam, szárogattam, olajoztam MINDEN EGYES használat után, amilyen gondosan csak tudtam. Tavaszra egészen tönkrement tőle, cserélni kellett a láncot, a fogassort, a gumikat, és a szerelők meg is mondták, hogy egyértelműen a sótól.
Szóval komolyan megfontolandó, hogy a következő telet nem csinálom végig vele, és ismétlem, nem azért, mert a bici egyszer is cserben hagyott volna, hanem mert sajnálom, és nem akarom többé még egyszer ennyi sónak kitenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!