Télen mennyire lehet kerékpározni?
Debreceni vagyok (ha ez számít valamit) és most akarok venni kerékpárt, hogy azzal járjak munkába mivel ez a legolcsóbb közlekedési eszköz hosszú távon! Télen is el lehet vele járni?
Persze ha az egész út tiszta jég akkor gondolom, hogy nem! De alapból?
én jártam biciklivel télen melóba plusz sokszor meló is úgy volt hogy ki kellett vonulni bicajjal oda ahol a munkát el kellet végezni /max 2-3km távolság/.
nem tudom neked milyen táv lesz de ilyen pár kilométeres utakon jó akkor is ha hó van.
kicsit fárasztó be öltözve meg hóba tekerni de megoldható.
persze,hogy lehet.
annyi a különbség,hogy ilyenkor nem lehet tépni,mert leizzadsz.
max 15km/h-val érdemes tekerni,vagy lassabban.
meg persze fel kell rakni sárhányót.
más nem nagyon van ellene.
Db, alföldi város, simán lehet egész évben bringával járni
télen mondjuk annyiból rosszabb, hogy mivel a polgármeseri hivatal rendeli el a hótakarítást (jellemzően mindig jóval később), hát nem gyorsan takarítják el a havat, de ezt már biztos tapasztaltad
rá kell számolni azt a plusz időt ilyen útviszonyok közt
nyáron meg ugye a villamospályaépítés miatti "ideiglenesen" 1,5 éve feltúrt belvárosi átvágás okozhat gondot :o)) vicc...
de attól még mi bringázunk!! :o)
én kocsival járok minden nap melóba, minden nap majdnem elkésem, ezért aztán nyomom a gázt... a téli munkábajáró biciklisták közűl a járdán közlekedőkkel nincs semmi bajom:) amúgy sokan nem használnak még lámpát sem, én meg előbb utóbb szerintem biztos el fogok csapni egyet...
szóval lámpa, prizma, esetleg mellény,
meg termo ruha és már járhatsz is:P
a járdán bringázás szabálysértés ucsó.
én is szeretek bringázni és így járni melóba,de volt már,hogy gerincen kellet rúgnom embert,mert nekibringázott a kutyámnak amikor a járdán tépett,vagy felakadt a pórázban.
szóval az úttesten kell.
jah igen.
feküdj le korábban,ne éjfélkor gyakorizz,kelj korábban,akkor nem kell gyors hajtanod és másokat veszélyeztetned:).
Pedig bizony elcsapják az embert járdán, vagy ha nem is járdán, hanem a kereszteződésben, ahol az autósok nem számítanak járdáról érkező bringásra. Sok helyütt statisztikák is vannak arról, hogy mennyivel veszélyesebb a járdán vezetett kerékpárút, mint az úttesten közlekedés.
Saját tapasztalat: Bringaúton már nyaltam el, mert egy gyaller kirohant elém, mert el akarta érni a buszát, vészfékeztem, és elcsúsztam egy alattomos felfagyáson. Ugyanott az úttesten tökéletes biztonságban lettem volna, ugyanis azt sózták, és ott általában a gyalogosok sem szaladgálnak ész nélkül.
Mellesleg ha ráérnék "kulturáltan", minden bokornál lelassítva letekerni napi 30 km-t, akkor valszeg elfogadhatóbbnak tartanám a járdán tekerés gondolatát, de azért bizony nem mindegy, hogy másfél vagy három óra megy el közlekedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!