Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A hollandok miért szeretnek...

A hollandok miért szeretnek ennyire bringázni?

Figyelt kérdés

Ázsiában (Kína, Vietnám stb) értem miért járnak annyian bringával, ott ezeknek az embereknek kvázi nincs más közlekedési eszközük, nekik max erre telik.

De Hollandiában nincs ilyen gond. Mindenkinek van modern autója, mégis rengetegen bringáznak. Mikor ott jártam, láttam olyan bringatárolót ahol szerintem több ezer bicikli is lehetett lezárva. Ráadásul az idő sem a legalkalmasabb bringázásra. A legváratlanabb időben is képes volt eleredni az eső.

2012. nov. 3. 07:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Fiatalkoromban minden faluban volt több biciklitároló is, mindig tele volt.

Jellemzően a kocsmák és a boltok elé építették őket.

2013. márc. 24. 10:37
 12/14 anonim ***** válasza:

1 környezettudatosak

2 rengeteg a szép épület, környék, táj,

3 jóval olcsóbb mint autózni, kényelmesebb mint tömegközlekedni

4 egészséges

5 rengeteg füvet szívnak, és az az életérzés rengeteg embert késztet itthon is bringázásra, én is betépve kezdtem túrázni sok sok évvel ezelőtt.

2013. márc. 24. 11:34
 13/14 anonim ***** válasza:
Hollandiaban legdragabb a benzin, irdatlanul draga a parkolas, a belvarosi utcak olyan kicsik, ha mondjuk butorszallitas van, megall az elet ... de amugy is sokkal kiegyensulyozottabbak, nem rohan senki, nem ingaznak a munkabajarashoz ... mindezek okan a legpraktikusabb kozlekedesi eszkoz a kerekpar. Magyaran mondva nem hulyek, attol elnek jol, mert jol elnek. Ennyi.
2013. márc. 24. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:

1., Az egesz orszagban a nepsuruseg bazi nagy, nagyobb varosaik, meg a melyfold miatt tele vannak csatornakkal, szukek az utcak, draga a hely. Autoval kozlekedni eleg horror, a parkolas bazi draga es nem is nagyon van hely.

2., MAsreszrol a hollandok egy igencsak fillerb.szo nemzet, puritan eletet elnek. AZt is 2x meggondolja, hogy buszjegyet vegyen, nem meg autot. (Ez a penztudatossag egyebkent pozitiv, de nekem mar sokszor a nevetseges kategoria)

Amugy a nemetek is nagy bringas nemzet, de megkozelitoleg se annyira nepszeru mint Hollandiaban. A nemeteknel azert nagyobbak a tavolsagok.

Meg nem egy leanyalom amugy a hollandoknal bicozni. A kiegyensulyozott ido azt jelenti, hogy k. hideg van telen-nyaron es barmikor johet 5 percen belul egy borig aztato eso. Normalis bicod meg ne legyen, mert azonnal ellopjak:)

2013. márc. 24. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!